28 Ağustos 2009 Cuma

mim

Önceleri herkezi sessiz sedasız izlerdim, yorum yapmaz başka bebek ve annelerinin neler yaptığını okumaktan büyük zevk alırdım.Yeni yeni arkadaşlar edindiğim blog aleminde yazışmak . paylaşmak daha çok zevk veriyormuş halbuki. Hatta ilk defa mimlendim sevgili yeliz ( http://gununcorbasi.blogspot.com/ ) tarafından çokk heyecanlıyımmm..
Pekalaa.. bu işinde sırası varmış.

1.Logoyu ekliyoruz.


2.Ödülü veren kişinin linki yukarıda yazıldı.

3.Sevdiğim 7 blogu listeliyorum.
Pinik kuş,Ada Arslanın günlük maceraları, Alya- Maya, Mummy,Açalya, Hülya'nın Tunası,Günün çorbası..

4.İlginç yönler yazılacak.

Ödül alan herkez ilginç insanlar olmadığından bahsetmiş.Çok ilginç olmasada bir kaç birşey yazayım.

1.Ehliyetimi Mardin'de aldım.Sınavdan sonra sürüş aşamasına geldiğimizde 20 kişiyi bir dolmuşa doldurdular, koltuğada dolmuş şöförünü oturttular. 1km gittik geldik ehliyet elimizde çok pis araba kullanırım. Ama yazılıyı bileğimin hakkıyla geçtim.

2. 3,5 yıl Mardinde kaldım ve benim durumumda olupta Hasankeyfi görmeyen yoktur herhalde.. Ah anne ahh..

3.Yorganlara garip bir takıntım vardın Şu sıcak İzmir günlerinde bile yorgana sarılıp uyurum..

4.Dışarıdan geldiğimde üstümdekileri değiştirmeden ellerimi bile yıkayamam,asla bir işe girişemem.Evdede mutlaka eşofmanla otururum. Öyle evde kocasını gran tuvalet karşılayanlardan değilim.

5.Gün içerisinde dışarı çıkacaksam bu market dahi olsa mutlaka ya banyo yaparım ya da şaçlarımı yıkarım. Huyum kurusun.

6.Akşam uyku vakti geldiğinde Murat yanıma gelmezse asla uyuyamam mecbur maçını, filmini vs. bekliyor oluyorum.

7. Oğluş totosunu pislediğinde 3-4 kez ıslak mendille, sonra sulandırılmış pamukla, toto kurusun dite havlu kağıtla bir güzel temizlerim. Bunları yapacağıma totosunu yıkasam daha iyi olcak ama belimden muzdaribim.

Evet benden bu kadar Büşra'yı, Alya'nın Esra'sını mimliyorum nasılsa herkez mimlendi.

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Tuvalet eğitimi ve 15. aya girerken

1 haftadır uğraşıyoruz. Sonuç elde ettik mi? Evet ama istediğim sonucu değil. Tosunum omzumdan düştü ama yatakta yanımda göğsüme yada karnıma yatıp uyuyor. Arada lkarnımdan gelen gürültüleri duyup kıkırdıyoruz. Sonuçta yine bana bağlı ama sadece bel ağrısından kurtuldum. Yatakta kendi başına uyusun istiyorum ama parmaklıklardan atlayacak diye yalnız bırakamıyorum öyle bir kaza atlattık çünkü.. Sanırım bir süre böyle idare edeceğiz:((
Tek gelişmemiz bu değil Perşembe'den beri babamız sayesinde gece emmelerini bırakmaya çalışıyoruz. Hala uyanıp ağlayarak kalkıyor ama baba yanına gidince yatışıp tekrar uyuyor en azından illa emcem diye deli deli ağlamaları kesildi.Hülya'nın bloğunda okudum gece emmeleri bitince deliksiz uyuyacak zannetmeyin diyor. Adaşşımız emmeyi çoktan bırakmasına rağmen hala gece kalkıp annesini istiyormuş biraz moralimiz bozuldu ama bakalım belki bizim sıpa uyanmaz..
Vee 15. ayıyımıza ayrılık ayımıza girdik. Haftaya okula başlıyorum iyi alışmıştım ben evde tosunumla zaman geçirmeye biraz zor gelecek.
Bu hafta tosuna Tudemden 5 tane kitap aldım. Uzun süre ilgileniyor normalde hiç oturtamadığım tosun yarım saat 45 dak. kitaplarla vakit geçiriyor tabi yanında ben olucam anlatacam mutlaka yoksa ''at at '' deyip kıçını dönüp gidiyor.
Bu aydaki gelişmeler neler? Çok uzun zamandan beri başladığımız tuvalet eğitimine destek vermek amacıyla lazımlık, yatak için alez ve alıştırma kilodu aldım. 2 haftadır altını kirlettiğinde '' çişş'' deyip bezini tutarak çişini yaptığını söylüyor. Banyoda klozeti gördüğünde yine ''çişş çişş'' diyerek oranın kullanım amacını belirtiyor birde sifonu çekmeyi öğrendik. oohh küresel ısınma , susuzluk falan dinlemiyoruz. Henüz tuvaletini yapması için erken olduğunu biliyorum. Lazımlığıda zaten koltuk şeklinde aldık ben klozete oturunca oda koltuğuna oturuyor.Ardından onada tuvalet kağıdı veriyorum bezinin üstünden totoyu temizliyor işimiz bitince çöre atıyoruz.Lazımlığın iç kısmı çıkıyor, onu da çıkartıp '' gee gee'' diye gevrek satıyoruz yiyebilene:))
Yerinde bir an durmuyor yorulup ben oturduğumdada elimde tutup çekiştiriyor gitmeyenin vay haline 2 yaş sendromuna erken mi girdik ne? Sürekli ilgi istiyor her çocuk gibi ama babayla bile konuşamıyoruz hemen bağırıp benim konuşun diyor ona dönünce herşey günlük gülistanlik.
Kıskanma huyumuzda yeni başladı başka bebeği kucağıma alamıyorum babayı öpüp sarılamıyorum yaygarayı kopartıyor yanımıza gelip ayırma gibi bir eylem yok uzaktan uzağa bağırıyor.
20'ye yakın kelimesi varken her şeyi'' ıhh ıhh'' diyerek istemeye başladı. çok sık kullandıklarını söylüyor gerisini unuttu mu ne?

18 Ağustos 2009 Salı

'09 summer




Dolu dolu bir tatil geçirdik. Deniz kum derken kendimizi Eskişehir'de ardındanda Ankara'da bulduk.Anne baba ziyareti ayrı ama dostlarımızıda oldukça özlemişiz 2 güne herkezi sığdırmaya çalıştık amA başaramadık. Lütfen kızmayın bize..

Eşimin çalıştığı şirketten arkadaşlarını gördükten sonra hep beraber Kumral Ada ve Doğa'yı görmeye gittik. Öyle küçük, öyle korunmasız ve tatlı ki dokunmaya kıyamadım , kendimi '' Tuna'mda bu kadar küçükmüydü'' derken buldum.'' al bu böceği mıncıkla, öp derken '' bir yandanda ''hött dur bi bakim o daha kaç gün'' dedim. Ada çok tatlı ve akıllı sanki büyümüşte küçülmüş sanırsınız ikisinede maşallah..
Büşracım sende çok iyi görünüyordun çocuklarını sağlıkla büyüt..



Ertesi günde kalan diğer arkadaşlarımızı gördük ama en çok telaşım, bir an önce görmek için diğer ziyaretlerimizi yarım saate sığdırdığımız Zeynep içindi.. Oğlumdan 10 gün büyük olan ,fakat biz daha doğmadan beşik kertmesi yaptığımız Zeynep'imiz..
'' hoşu hoşo hoş'' diyerek japonca konuşan ( benim kızım olmayı daha çok hak ediyor tatarlık var ya), kol bastının alasını oynayan ( genlerden olacak babası karadenizli, bizimkide oflu olacak ama anasına çekmiş tatar güzelim),hala yürümeyi başlamayıp yan yan sıralayarak yengeç gibi yürüyen, oğlumu görünce aşık olup peşini bir an bırakmayan Zeynep oğlumdan hiç pas alamadı. Benim anti sosyal kişilikli oğlum yaşıtlarına hiç bakmıyor. Varsa yoksa abla ve abileri.. Yavrum zeynep'imde Tunamın peşinden dolandı durdu.


Artık evimizdeyiz 3 haftadır evimizi çok özlemişiz. Yalnız tatilde karar aldım Tosunumun artık gece emmelerini bırakması gerekiyor ve kendi başına uyuması. Az önce ilk denememizi yaptık 1 saat ağladı, yanından ayrılmadım (oğluş kendini parmaklıklardan atıyorda)Gözümü sıkı sıkı kapadım konuşmadım . O ağladı, benim gözümden yaşlar süzüldü .en sonunda yine o kazandı. Kollarımı açmamla göğsüme yaslanıp, içini çeke çeke uyudu. Nasıl ederim bilemiyorum artık onunda benimde kesintisiz gece uykusuna ihtiyacımız var.Ve ben 2 hafta sonra okula başlıyorum zaman geriye akıp giderken benim içim sızlıyor nasıl ayrılacağım bu kadar alışmışken..

Oyy birde oğlum kızmayı öğrendi. Nasıl kızıyorsun oğlum dediğimizde öyle bir bakıyor ki korkuyoruz valla:

9 Ağustos 2009 Pazar

tatil bittii

Tatilden döndük demeye kalmadan memleket yolları göründü. Döndüğümüz gecenin ertesi sabahı kendimizi Eskişehir'de bulduk. Hala kendime gelemedim tatil zaten yorgunluktan başka bir şey değil. Sabah denize git güneşin bağrında haşlan eve gel duşunu al , Tuna uyuyorken sende kestir ya da amca eşleriylen yemek yap ( onlar olmasa zaten tatilim işkenceye dönerdi herhalde genelde onlar idare ettiler beni), hadi öğlenden sonra yine deniz, kum ,güneş Esra'nın pestili çıkmış vaziyette eve gel tekrar duş al yemeğe mecalin kalmasın, Tuna bu arada sürekli gezmek ve akülü arabalara ''bunn bunn datt datt '' yapmak istesin , annede başında dikilip kalsıN kalabalıktan saatinde uyumasın vs. vs..
Ama herşeye rağmen güzeldi yoruldum ama Tunam çok eğlendi onunla ilgilenen dünya tatlısı insanların yanında şımardıda şımardı hatta mest oldu. Yürümesini hızlandırdı, kelime dağarcığı gelişti, dans etmesini geliştirdi bir fiğürleri var ki sormayın birgün çekebilsem koyacağım buraya, o kadar çok çiçek yaprak kokladık ki burnumuzu çeke çeke bir hal olduk..
Tatilde keşfettiğim başka birşey ise biz kahkaha atmaya başladığımızda Tuna'nın felaket sinirlendiği,önce kızararak çığlık atıp sonra ağlamaya başlaması oldu anlayamadık sanırım gürültü onu kızdırıyor hatta arada kulaklarını kapatıp gezdiği bile oldu..
Bu arada 11 ve 12. dişlerimizide (üst köpek dişleri) çıkardık tatilde gece biraz sıkıntılarımız oldu tabi.. aklıma gelen öğrendiği birkaç kelimeleride yazayım dedim.
''gooo'' : gol
''Duuguu deyze'': duygu teyze
''pişş pişş'': pis
''ağıı ağıı'': arı
'' ayyde'': ayşe
'' daaıı'': dayı
'' moo moo'': karıca ve sineklere verdiği isim
şu anda aklıma ilk gelenler..