9 Ağustos 2009 Pazar

tatil bittii

Tatilden döndük demeye kalmadan memleket yolları göründü. Döndüğümüz gecenin ertesi sabahı kendimizi Eskişehir'de bulduk. Hala kendime gelemedim tatil zaten yorgunluktan başka bir şey değil. Sabah denize git güneşin bağrında haşlan eve gel duşunu al , Tuna uyuyorken sende kestir ya da amca eşleriylen yemek yap ( onlar olmasa zaten tatilim işkenceye dönerdi herhalde genelde onlar idare ettiler beni), hadi öğlenden sonra yine deniz, kum ,güneş Esra'nın pestili çıkmış vaziyette eve gel tekrar duş al yemeğe mecalin kalmasın, Tuna bu arada sürekli gezmek ve akülü arabalara ''bunn bunn datt datt '' yapmak istesin , annede başında dikilip kalsıN kalabalıktan saatinde uyumasın vs. vs..
Ama herşeye rağmen güzeldi yoruldum ama Tunam çok eğlendi onunla ilgilenen dünya tatlısı insanların yanında şımardıda şımardı hatta mest oldu. Yürümesini hızlandırdı, kelime dağarcığı gelişti, dans etmesini geliştirdi bir fiğürleri var ki sormayın birgün çekebilsem koyacağım buraya, o kadar çok çiçek yaprak kokladık ki burnumuzu çeke çeke bir hal olduk..
Tatilde keşfettiğim başka birşey ise biz kahkaha atmaya başladığımızda Tuna'nın felaket sinirlendiği,önce kızararak çığlık atıp sonra ağlamaya başlaması oldu anlayamadık sanırım gürültü onu kızdırıyor hatta arada kulaklarını kapatıp gezdiği bile oldu..
Bu arada 11 ve 12. dişlerimizide (üst köpek dişleri) çıkardık tatilde gece biraz sıkıntılarımız oldu tabi.. aklıma gelen öğrendiği birkaç kelimeleride yazayım dedim.
''gooo'' : gol
''Duuguu deyze'': duygu teyze
''pişş pişş'': pis
''ağıı ağıı'': arı
'' ayyde'': ayşe
'' daaıı'': dayı
'' moo moo'': karıca ve sineklere verdiği isim
şu anda aklıma ilk gelenler..

2 yorum:

yeliz dedi ki...

ah tatil ahh yorgunluk mu dinlenmek mi bilemiyor insan. ama sizinki iyi geçmiş, şimdiden iyi yolculuklar

Ömer Tuna dedi ki...

çok sağolun yazıyı okuyasıya 2. tatilimizde bitti sayılır. Zaman çok çabuk geçiyor.