24 Ağustos 2009 Pazartesi

Tuvalet eğitimi ve 15. aya girerken

1 haftadır uğraşıyoruz. Sonuç elde ettik mi? Evet ama istediğim sonucu değil. Tosunum omzumdan düştü ama yatakta yanımda göğsüme yada karnıma yatıp uyuyor. Arada lkarnımdan gelen gürültüleri duyup kıkırdıyoruz. Sonuçta yine bana bağlı ama sadece bel ağrısından kurtuldum. Yatakta kendi başına uyusun istiyorum ama parmaklıklardan atlayacak diye yalnız bırakamıyorum öyle bir kaza atlattık çünkü.. Sanırım bir süre böyle idare edeceğiz:((
Tek gelişmemiz bu değil Perşembe'den beri babamız sayesinde gece emmelerini bırakmaya çalışıyoruz. Hala uyanıp ağlayarak kalkıyor ama baba yanına gidince yatışıp tekrar uyuyor en azından illa emcem diye deli deli ağlamaları kesildi.Hülya'nın bloğunda okudum gece emmeleri bitince deliksiz uyuyacak zannetmeyin diyor. Adaşşımız emmeyi çoktan bırakmasına rağmen hala gece kalkıp annesini istiyormuş biraz moralimiz bozuldu ama bakalım belki bizim sıpa uyanmaz..
Vee 15. ayıyımıza ayrılık ayımıza girdik. Haftaya okula başlıyorum iyi alışmıştım ben evde tosunumla zaman geçirmeye biraz zor gelecek.
Bu hafta tosuna Tudemden 5 tane kitap aldım. Uzun süre ilgileniyor normalde hiç oturtamadığım tosun yarım saat 45 dak. kitaplarla vakit geçiriyor tabi yanında ben olucam anlatacam mutlaka yoksa ''at at '' deyip kıçını dönüp gidiyor.
Bu aydaki gelişmeler neler? Çok uzun zamandan beri başladığımız tuvalet eğitimine destek vermek amacıyla lazımlık, yatak için alez ve alıştırma kilodu aldım. 2 haftadır altını kirlettiğinde '' çişş'' deyip bezini tutarak çişini yaptığını söylüyor. Banyoda klozeti gördüğünde yine ''çişş çişş'' diyerek oranın kullanım amacını belirtiyor birde sifonu çekmeyi öğrendik. oohh küresel ısınma , susuzluk falan dinlemiyoruz. Henüz tuvaletini yapması için erken olduğunu biliyorum. Lazımlığıda zaten koltuk şeklinde aldık ben klozete oturunca oda koltuğuna oturuyor.Ardından onada tuvalet kağıdı veriyorum bezinin üstünden totoyu temizliyor işimiz bitince çöre atıyoruz.Lazımlığın iç kısmı çıkıyor, onu da çıkartıp '' gee gee'' diye gevrek satıyoruz yiyebilene:))
Yerinde bir an durmuyor yorulup ben oturduğumdada elimde tutup çekiştiriyor gitmeyenin vay haline 2 yaş sendromuna erken mi girdik ne? Sürekli ilgi istiyor her çocuk gibi ama babayla bile konuşamıyoruz hemen bağırıp benim konuşun diyor ona dönünce herşey günlük gülistanlik.
Kıskanma huyumuzda yeni başladı başka bebeği kucağıma alamıyorum babayı öpüp sarılamıyorum yaygarayı kopartıyor yanımıza gelip ayırma gibi bir eylem yok uzaktan uzağa bağırıyor.
20'ye yakın kelimesi varken her şeyi'' ıhh ıhh'' diyerek istemeye başladı. çok sık kullandıklarını söylüyor gerisini unuttu mu ne?

2 yorum:

xxx dedi ki...

büyük adam oldu ve wc öğreniyor.. tebrik ediyorum.. bizde ufaktan başladık sadece alışkanlık olsun yada tanıdıklık olsun diye.. yavaş yavaş alışacaklar bence.. birden olmasındansa yavaş yavaş daha iyi gibi..

Adsız dedi ki...

ay bocek iyice buyuyo desene.. zamanla daha da alisir herhalde dimi.. bu arada yaz yaramis walla, iyice tosun olmus. onun eglenmis olmasina, senin de iyi olmana sevindim.. op benim icin koklaya koklaya :)