21 Şubat 2010 Pazar

Mim ''çocukluğum''

1-Sizi mimleyen kişiye link veriniz lütfen :

Henüz tanışmasalarda anneleri arkadaş oldu sanal alemde çok geçmişimiz yok yeni arkadaş olduk sevgili Toprak'ın annesi mimlemiş bizi. hatırlanmak güzel

2-Çocukluğunuzda anne ve babanızla (ya da aile büyükleriyle) yapmış olduğunuz ve sizi siz yapan şeylere katkısı olan bir olay, bir aktivite, bir eylem… Ve hangi yönünüze katkıda bulunduğu…

Öyle kesin bir şeyler yok aklımda kalan aslına bakarsanız o zamanlar işlerin yoğunluğundan herhalde pek ilgilenmeye vakitleri kalmazmış anne babaların çocuklarıyla..
Yinede anımsadığım şeyler arasında babamın elektrikler kesilince anlattığı masallar, hikayeler bizim Kırım'dan nasıl geldiğimiz, Cengiz hanın orduları falan ..büyülenirdim ben hadi baba yine anlat hadi hadi diyerek adamcağızın başınızn etini yerdim bana Kanuni, Yavuz Sultan Selim zamanlarını bile anlatırdı masal diliyle.. ilkokul mezunudur çok okumuştur benim babam. Bir üniversiyeyi bitirdik ama utanıyorum yakın tarihimi bile bilmiyorum..
Ha birde bayramlar hiç aklımdan çıkmaz yeni elbiselerimi giyerek şeker toplardık nasıl heyecanlı olurdu. Ogüne kadar kimse ne aldığını söylemezdi bayram sabahı süpriz olurdu herkese .. Çok özlüyorum çokkk

3.Çocukken oynamayı en çok sevdiğiniz oyun ve oyun aparatı?

Bir bebek dışında hiç oyuncağım olmadı dersem üzülürmüsünüz?içim burkulurdu o zamanlar ama şimdi düşünüyorum iyikide olmamamış.
Çok büyük bir arkadaş grubumuz vardı bizim 10-15 kişilik. Yakartop, dokuztaş,ip atlama, saklaMbaç her şeyi oynardık.. Üstelik çok yaratıcıydık. O 10 kişiyle büro açardık, şirkeT yönetirdik ben genelde sekreter olurdum.iki gruba bölünürdük biri Galatasaray,diğeri Fenerbahçe klübü kurmuştuk odamız bile vardı. Hatta hatta pamuk prenses ve yedi cücelerin tiyatrosunu oynamak üzere her gün çalışıyorduk:))
Çocukluğum çok renkli geçti..

4.Sokakta oynar mıydınız?

Delimisin hiç eve girmezdim ki:)) Ezan okuyunca yemek yemek için girer.Sonra tekrar saklambaç oynamak için çıkardık.Karanlıkta ne güzel olurdu.

5-Çocukluğunuz ve ilk gençliğinizle ilgili keşke farklı olsaydı dediğiniz bir durum/olay…

Keşke dediğim tek olay; annemin benimle daha fazla ilgilenmesini isterdim herhalde..
Gerçi bu durum tartışılır bana göre bizim neslimizde aşırı ilgileniyor ve ilgi arsızı yapıyoruz çocuklarımızı.

6-Çocukluk ve ilk gençlikle ilgili iyi ki böyle olmuş dediğiniz bir olay…

Orta okulu ilçede , Liseyi ise Anadolu Öğretmen lisesinde bir köy okuluydu. Hiç istemedim oraya gitmeyi. Ben köyde büyüdüm o zamanlar şehir merkezinde okuycam diye tutturmuştum. Ama iyikide gitmişim o okula o kadar güzel anılarım geçti ki orada hala özlüyorum o arkadaşlıkları, hala bağımızı koparmadık onlarla..
Ama iyiki dediğim asıl nokta birtanemi, aşkımı orda bulmak oldu. Biz beraber büyüdük onunla..

7-Varsa çocukluk dönemine dair bugünü etkileyen bir olay, anı.
Eee yazdım ya hayatımın erkeğini lisede buldum diye.. Bence lisede hala çocuk oluyoruz...

Evet bu kadar. Sorular önce zor geldi ama bir çırpıda yazıverdim işte..
Kimleri mimliyorum? Hala mim almadılarsa Güneş,Iraz,Bahar, Melike,Ayça
Mimim size..

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim, bana da ilk bakışta zor göründü sorular ama cevaplayama çalışacağım :)))

Güneş Akay dedi ki...

Teşekkürederim Canım en kısa zamanda cevaplarım bende.

Ömer Tuna dedi ki...

bekliyorum kızlar yazılarınızı..
Su inci şimdiye kadar gelen mimlerden en çok bunu sevdim geçmişe dönmek güzel.. Aynı yaş grubundaki arkadaşlarla aynı olabilir yaşadıklarımız biz çok televizyon çocuğu olmadık

Kıvır Anniş dedi ki...

bu mimi sevmene çok sevindim... teşekkür ederim yanıtladığın için... :)