1 Nisan 2010 Perşembe

22. aya dair

Tosunum büyüyor.. Bunu her geçen gün davranışlarıylada sergiliyor.Genel olarak uyumlu two terribleye henüz geçmedik galiba belkide hafif hasarlarla atlatırız. Vurma olayımızda hemen hemen bitti sayılır, bazen çok zıvanadan çıktığında elini kaldırıyor, gözümün içine bakıyor. Hiç ayırmıyorum gözlerimi yavaşça indiriyor ve yanağımdan öpüyor, bunu yapmaya teşebbüs ettiği için özür diliyor kendince..

Genel olarak rahat bir anne olsamda evde koyduğum sınırlara asla çıkmasına izin vermiyorum. biraz kuralcıyım, o gıcık tiplerdenim anlıyacağınız. Evi dağıtmasına müsade etmiyorum fazla, yerine konmalı eşyalar iş bitince oçogu zaman toplamak istemesede.. Ama hiç bir zaman ortalıkta ayak altında kazaya sebep olacak onlarca oyuncak olmaz. Kendide alıştı sanırım 1-2 oyuncak çıkar ortalığa zaten onlarlada pek işi olmuyor. Varsa yoksa dışarıda gezsin, resim yapsın , hamurlarla oynasın.

Tam bir sokak çocuğu oldu desem yeri. Sabah 2 saat akşam üzeri 1,5 2 saat mutlaka dışarıdayız gece 8:30'da yatakta. Sabah mesaisi mutlaka 7:00' da başlamalı ama.. belkide ondan bana sarmıyo evde..



Dil gelişimi hızlandı.3 kelimeye bazen 4'de çıkabiliyor. Bazen çok gülüyorum.

Buram buram bir koku gelir.
Anne: Tuna kakamı yaptın sen?
Ö. Tuna: Gaz yapptım.
Anne:!??

Kelimeleri daha önce emirle bitiriyordu. Anne al, baba tut vs. şimdilerde sonuna zamir eklerini getirir oldu. yaptım, koydum vs. birde istemediği birşey yapınca yapp ma ,koyyma diyor ama mutlaka -ma,- me ekleri biraz beklenerek söyleniliyor.




Dün akşam babasıyla bir arkadaşının veda gecesine gitmişler. Kalabalığı görünce bizim ki doğum günü zannetmiş olacak
- iiki dodun iiki dodunn diye bağımış her kesin yüzünde gülümseme tabii..


Tosunun burnunun üstündeki çarpıyı gördünüzmü çok güldüğündede çıkıyor çok ilginç yaa..

Anne ise hep yorgun kronik yorgun hemde.. uykudan kalktığımda bile yorgun kalkıyorum ve pilim öğlen bitiyor Tuna'yla bende öğle uykusu yapıyorum 3 saat ve akşam 10'da yine sızıyorum. Doktora gidip senin sorunun psikolojik dediğinde bir süre kendimi iyi hissetmiştim ama şimdi yine başladı belkide bahardandır..



Her aya bir şey yazmakta farz oldu. Belki çok ayrıntıya giriyorum bazen ama ilerde Tuna'm okuyacak kendisinin yaptıkların merak eder dimi ama?

8 yorum:

Güneş Akay dedi ki...

Öğlen uykusu ne güzel :=))

Evet çarpıyı gördüm ilginç gerçekten de.

Çok çok tatlı kocaman olmuş..

Sevgiler.

ELİF dedi ki...

Çok yakışıklı oldu oğlun çok:))

Yelish dedi ki...

yakisikli minik adam !
benim evimi gorsen sok gecirirsin demek ki , bende hani o tamkuralsiz olanlar var ya , onlardanim.Ama oyunca sepeti cikip hadi toplayalim dedim mi tek tek toplamaya basliyor ama ev Gymboree'ye dondu ! :)

Gaz yaptimdiyor demek ha ,inanamadim

Terrible two 18aylarda basliyor aslinda , bense senin minik adam bir beyefendi olarak teget gececek .Hafif inatlasmalai oluyor ya , bizde oyle atlattik demek ki

amasu gaz olayina bayildim hakkaten
osuydum falan da demiyor , kibar cocuk ! :)
MASALLAH

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

sokak çocuğu bunlar canım yaa:)) aman sağlıklı olsunlarda gerisi sorun değil,kelimeler artışta tosunun maşallah,

çok öpüyoruz ve bence cok güzel yazmışsın hiçte ayrıntı diye düşünme,bence kesinlikle hoş bir anı olacak bunlar kuzucuklarımıza.

Unknown dedi ki...

Maşallah nasıl da büyümüş, bu arada bütün gelişmeler tipik sanırım, yazdıkların aynen bizde de geçerli, vurma azalıyor di mi, ben de bekliyorum sabırsızlıkla.

Gaz yapmış!! çok güldüm :)))))

Şu bahar yorgunlukları beni de mahvediyor, sabahları 5 dk. daha uyuyayım diye kocayla didişiyorum :))

Ömer Tuna dedi ki...

Gördün dimi Güneşcim çok tuhaf yaa,

Elif çok sağol senin kızında yakıyoo..

Yeliz, dağıtıpta kendisi topluyorsa oda harika. Biz dağıtmıyoruz ama toplamıyoruzda..

Şimdi dikkat edince hiç tosuna '' aaa osurdun sen '' dememişim onu farkettim:)


Annesi Yasmin su harika çok güzel maşallah bloglarda bu kadar gülerler olunca kimi isteyeceğiz şaşırıyoruz valla:)))

Ömer Tuna dedi ki...

Bahar zamanla geçecek galiba ah vah deyip sızıyı azaltıyoruz işte

Adsız dedi ki...

Esracım ben de kuralcı gıcık annelerdenim...Ama böyle mutluyum yani mutluyuz diyeyim...bakalım kız sınırlarımı zorlamazsa daha mutlu olurum...Ada ile her zaman iyiydik ama şimdi şimdi beni daha fazla zorluyor,ya da 2 çocukla sabrım mı azaldı bilemiyorum...neyse gelince görüşürüz zaten...Kocacım hemen bir ev bulsun da...