10 Haziran 2010 Perşembe

Tosun'dan kısa kısa

İyice uzaklaştım ortamdan tam takip edemeyip yorumda bırakamıyorum.Not girmekten, annemlerin burda olmasından , iyice takıldığım netden dizi izlemeden dolayı yazamıyorum.
Tosundan kısa kısa bahsediyorum hep buda öyle bir yazı olacak herhalde;
Tosun ne yapsın çok güzel ifade etmeye beşladı demiştim ve hala devam ediyor ancak birkaç gündür cümleye başlarken kekeler gibi ilk hece uzatıp cümle kurmaya başladı acaba kekemelik mi var sorusu aklıma geliyor konu ile ilgili araştırma yapmış değilim henüz.
Benim evhamımda olabilir yeni başladık konuşmaya ve çok hızlı anlatmaya çalışıyor bir süre daha geçsin bakalım.

Uzun zamandır biliyordu renkleri ama karıştırabiliyordu, şimdi renklerin hepsini öğrendi..

Kitaplara ve yazıya olan ilgisi yine gitti genelde parktayız,arabalara ilgisi had safhada..

Bir kez daha anane ve babane bakımıyla işlerin sarpa sardığını gördüm. Toruna kıyamadıkları için belli ölçülerde istediği yapılıyor ve hemen bunu kullanıyor.

Anane birşey ister ve hemen beklenen soru gelir. '' Çukulata, şakıj?''
Okula başlayacağım zamanın yaklaşması itibariyle bunu hep düşündüm,sordum,deneyimlere kulak verdim. Bakıcıya senin istediğin şekilde davranması için talimat verebiliyorsun,uyarıyorsun ama ebevenylerin bakmasıyla olay değişiyor. Ya kıyamayıp her istediği yapılıyor ya da ebeveyn kendi isteği ve alıştığı düzen doğrultusunda hareket ediyor. Dolayısıyla çocuk anne, baba ve ebeveyn üçgeni arasında sıkışıp kalıyor. Her kafadan ses çıkıyor hangisini yapması gerek şaşırıyor. Tabiki işine gelen tarafı seçip kullanıyor.



Bakıcı tutmakda çok zor canın , kanın herşeyini hiç tanımadığın birine emenet ediyorsun. Nasıl davranacak,yedirecek mi?İşin eve el atması durumuda var.
Ama ben gözümü kapattım ve çok şanslıyım çok iyi bir teyzeye denk geldik. Okula gittiğim zaman hiç gözüm arkada kalmıyor. Bunu komşulardanda duyuyorum oğluma bakımından bahsediyorlar ( günün yarısını dışarıda geçirince) ve yüreğime su serpiliyor.Önümüzde ki senede teyzemizle birlikteyiz inşalah sonra kreş yolu gözükecek bakalım.
Tuna'mdan bahsedecekken başka konulara daldım yine çok ara vermeden yazmaya devam inşallah



Tosun Winnie'siyle

Dedelerle kahvaltıda

3 yorum:

Güneş Akay dedi ki...

Bence öyle bir teyze bulduysan çok şanslısın, artık alternetif olarak büyükanneler devreye girer..
Maşallah tosuna :)

Adsız dedi ki...

babaanne anneanne bakması konusunda haklısın...1 haftalık görüşmelerde dengemiz şaşıyordu....

Ömer Tuna dedi ki...

güneş gerçekten şanslıyım bu konuda
2. haftadayız tunanın mızmızlanmaları had safhada deli ediyor beni