18 Ağustos 2010 Çarşamba

Tosunun başarısız tuvalet eğitimi:((

Tuvalet eğitimi alıştırmalarına 1,5 ay öncesinden başlamış olup bir arpa boyu yolu kat edemenin hüznüyle yazıyorum. Okullar tatil olur olmaz başladım. Daha doğrusu alıştırma kilotlarını giydirdim hep, şu andada durum aynı sürekli kilot altında, dışarı çıkıncada dahil, sadece uyurken takıyorum bezimizi ( burda soru işareti takılmış olabilir).
Tosun bu 1,5 ay boyunca değil lazımlığa ya da klozet adaptörüne yapmak oturmadı bile. Kesin bir dille lazımlığa yapmayacağı ifade ediyor.Çişini yaptıktan sonra söylüyor ve hemen değiştirilmesini istiyor ancak yapmadan önce söylemek yok, lazımlığa oturmak istemek hiç yok.
Tüm gün beyimin donunu yıkıyorum allahtan hava sıcakta hemen kuruyorlar.
Uyurken takıyorum dedim çünkü sabah bezi tam dolu kalkıyor , hiç lazımlığa yapmak istememesi beni düşündürüyor. Gündüz bile oturmazken gece nasıl kaldırıp çiş yaptıracağım acaba?Hazır değil galiba yapcak bişey yok:((
Tek olumlu yanı artık çişini yaptığında rahatsız oluyor ve birazda olsa bez masrafından kurtulmuş olduk.

Sabah kahvaltıdan sonra 8:30 -9:00 gibi sitenin gölge yerlerinde yürüyüşe çıkıyoruz. Eve gel ,meyva ye, sonrasında nerdeyse her gün havuzda oynuyoruz. Öğle yemeğinden sonra bende oruçlu olmanın verdiği yorgunlukla ikimizde 3 saatlik bir uykuya geçiyoruz. Kalkasıya 6:00 oluyor 6:30 babamızın geliş saati ve top babada..

Sürekli ama sürekli konuşuyor. Bu sabah babasına '' psikopat mısın nesin?'' dediğinde uykudayken gözlerimi açmama sebep oldu.Kimse ona böyle bir şey öğretmedi.Bir yerden duydu hafızaya aldı demek :))

Evde olmanın can sıkıntısıyla ara ara televizyonda kaçamak yapıyorum tosun ya bana eşlik ediyor ya da tv'yi hemen kapatıyor:((

Günler çabuk geçiyor 10 gün sonra okul yine başlıyor , hiç bir şey anlamadım bu tatilden:((

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Off biz de başlayamadık daha, ne zormuş şu bez bırakma işi, acaba ben de mi alıştırma külotlarından alsam, bir adım atsam?

Ömer Tuna dedi ki...

Bahar alıştırma kilotlarıyla işe yarıyor aslında hem ortalık batmıyor hemde ıslaklığı farkına varıyorlar. Bizim tek sorunumuz lazımlığa oturtmayı becerememem.
Yazın bu iş için ideal vaktin varsa başla derim Egemen bırakır belki:)

ayşe arslan dedi ki...

merhaba canım,2 yaş çocukları ve annelerinin tuvalet eğitimlerinin takipçisiyim bende bu aralar,bizde tam olmuş değiliz de,benzeyen bir durumumuz var,benim oğlanda tuvalet,lazımlığa filan yapmıyor,kesinlikle reddeyor,ama ben ona ön bilgi olsun,ordan tuvalete geçeriz diye duşakabinin içine yaptırıyorum çişini,suyu açıyorum,hani su sesi duyarızda gelirya çiş,öyle algılasın diye,bana daha kolay geldi,bilmem denermisin ama bir fikir vermek istedim..
maşallah ömer tuna çok güzel bir çocuk,allah size bağışlasın
takip edicem bundan sonra hep
sevgiler

benim küçük dünyam dedi ki...

of nasıl bırakıcaz şu bezi demir de aynı vaziyette

benim küçük dünyam dedi ki...

of demir de aynı durumda nasıl bırakıcaz şu bezi