25 Eylül 2010 Cumartesi

Tuvalet eğitimi - İlerleme var:))

Bu iş kesinlikle alıştırma kiloduyla olmuyormuş arkadaşlar bizim gibi tuvalet eğitiminde zorlananlar varsa bence direk normal kilotla denesinler. Ben boşu boşuna 1,5 ay alıştırma kiloduyla uğraşmışım.



Tuvalet eğitiminde en son neredemiyiz? Daha başındayız aslında ama bence büyük ilerleme kat ettik yavaşta olsa.Sabah babanesiyle yapmasada ben ya da babası geldikten sonra klozete yapmaya başladı. (Klozete ayakta yapıyor babası gibi) Bazen ''anne arkadan geliyor çiş'' diyor. Kakası geliyyor sanırım istemiyor. Ona lazımlık olarak alternatif sunduğumda ona geçiyor.

Şu sıra maşallah diyeyim bu konuda iyiyiz. Bu gün 10:00'da dışarı çıktık. Alıştırma kilodu bağladım kaza olmasın diye saat 2'de evdeydik. o zamana kadar tuttu. Eve gelince de hiç itiraz etmeden lazımlığa bi dolu yaptı tosunum.



Yukarıda ki gülen adamların , odamıza yapıştırdığımız yıldızların çok etkisi oldu bu konuda oturmak istemediği zamanlarda imdadımıza yetişti.

Şunu farkettim ki çok fazla sorduğumda inatlaştı aksi etki yaptı. Artık 2 saat geçtikten sonra soruyorum. Genelde o saate kadar çişi gelmiş oluyor.
Şimdilik kendisi ''anne çişim geldi yapıcam'' demedi. Ama olsun bu bile bizim için büyük olay ne lazımlığa, ne de klozete oturmuyordu. Gece uyurkende uyuduktan sonra bağlıyorum bazen kuru , bazen dolu kalkıyor.
Başka yapamadıklarımız kakamız. Lazımlığa oturmuyor bu konuda. Deli danalar gibi o oda senin bu oda benim koşa koşa yapıyor oğlum. Biraz ilginç oluyor çok gülüyoruz biz. Bakalım onunda sırası gelir inşallah.

Şu soğuklar gelmeden bitirsek çok sevincem. Hadi hayırlısı bu eğitimi veren hepimize..:))




En güzeli şu an galiba, onu uyuyorken seyretmek, evin çıt çıkmayan sessiz hali, beni birazda kendi başıma bırakan,kendime ait dediğim o an..

16 yorum:

Feride dedi ki...

aferin ömer tunacım .. tebrik ederim ikinizi de .. dışarda bile kaçak olmadığına göre bu iş tamamdır .. gözünüz aydın ..

Kıvır Anniş dedi ki...

aman ne güzel ya.. tebrik ederim sizi.. biz başaramadık şimdilik.. ara verdik birsüre.. umarım birdahaki denememize sizin gibi ilerlemeler kaydedebiliriz..

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Bencede tebrikler,insallah sorun olmaz artik,yalniz gece cise kaldirmaktan korkmayin derim,o zaman kuru kalmaya daha cok alisip,islaklik olmasin düsüncesiyle sizi de uyarabilir,ben hep öyle yaptim,uykulari kacmiyor kücükler hemen geri daliyorlar,nacizane fikrim,tabiki her cocuk ayridir,onuda unutmamak lazim,sevgiler,iyi pazarlar simdiden.

bahriye-krm dedi ki...

merhaba,bence herşey yolunda...bu işe karar verildiğinde mutlaka normal kilot giyilmeli...hem çocuk hem de anne işin en doğrusu bu...2 saat güzel bir süre...inşallah kışa kadar da tamamen tuvalet eğitiminiz bitmiş olur..
sana katılıyorum...o uykudaki halleri günün en özel anlarından biri :))

Mutluanne dedi ki...

Maşallah kuzucuğa nede güzel uyumuş öyle..İnşallah atlatırsınız kış girmeden,dikkat edin ayaklarından üşütmesin yoksa çiş tutması zorlaşır altına kaçırır
sevgilerimle

Ömer Tuna dedi ki...

Feride teşekkürler ama daha tamam diyemiyorum bazen hiç belli olmuyor olmadık yerlerde kaçırıyoruz.

Toprak'ın annesi ben haziranda başladım çok moralim bozulduğuda oldu bir ara bıraktım ama baktım seneye yaza kadar 3 'ü geçmiş olaak kaldırdım halıları, taktım kilodu haftalardır böyleyiz tam yine vazgeçiyordum birden gelişme gösterdi umarım sizinde böyle olur.

Terazi kızı yeni tanıştık hoş geldiniz blogumuza çikolatalarınız bir harika:))
Gece çişe kaldırma konusunda kararsızım bazı kitaplarda kaldırın bazılarında kaldırmayın kuru kalmayı öğrensin diyor bilmiyorum

Bahriye merhaba alıştırma kilodu beni çok oyaladı neyse artık umarım hızlıca ilerleriz.
Bazen kızıyorum kendime uyumasını dört gözle bekliyorsun diye ama sonra benim ruh sağlım iyi olmazsa daha çok sorun çıkar diye söyleniyorum işte:)

Feride çoraplar hiç çıkmıyor ayağıdan genelde balkondayız zaten teşekkürler

Ada Tasarım dedi ki...

ben de yaza doğru başlamayı düşünüyorum ama çok gerginim bu konuda, hazır olup olmadığını anlayamazsam yanlış bir adım atarsam diye...

Ömer Tuna dedi ki...

Ada tasarım merhaba hoşgeldiniz blogumuza; tuvalet eğitimi konusuna önelikle sizin hazır olmanız şart çok sabır gerekiyor. Bebeğiniz hazır mı? Belki bebeği hazır olup bırakacak annelerden olursunuz kim bilir?

Yelish dedi ki...

ama cok yakismis o adam kilodu minik totosuna :)))
(ne bicim yorum oldu bu simdi di mi , ama aklimdan ilk geceni yazdim ,napiim ) :)
Tebrikler bu arada

Unknown dedi ki...

Ah ah ben de o günleri görebilecek miyim? Aferim sana Ömer Tuna :)))

ELİF dedi ki...

Rüya da henüz "çişim geldi" demedi, başlayalı tam 1 hafta oldu, allahtan tuvalete falan oturmakta hiç sorun çıkarmıyor.Bu arada hiç alıştırma kilodu giydirmiyorum ben ama kakalı kilotlarını çöpe attığım oldu açıkçası:))

Ömer Tuna dedi ki...

yorumlar başarmışız gibi yazılmış ama daha 1 arpa boyu yolumuz galiba dün iki kez çarşaf 3 kez üst baş değiştirdik kazamız çok maşallah:((

elif-kayra dedi ki...

selam ,biz çözücez bu işi
şimdi benim blog sayfamdasın,kumanda panelini bırak :))
sayfamdan izleyenlerin olduğu bölüm varya ordan izle tıkla ,birde böyle deneyelim,

Ömer Tuna dedi ki...

TAMAM DENİYEYİM

anne kaleminden dedi ki...

ömer una epeyce yol katetmiş bence... arada kaçaklar mutlaka oluyor moralinizi bozmasın, sevgiler...

Ömer Tuna dedi ki...

Bu kadar uzun sürünce moral bozulmadan olmuyor. Kaza elbette olacak ama bazen beynim uyuşuyor.