13 Şubat 2011 Pazar

32. aylık yaramaz bir çocuk bu


Uzun süre yoğunluğun verdiği uzaklaşma,tatilin getirdiği dinlenme artık aranızdayız.

32 aylık olmuşuz artık ayları karıştırır oldum.Çok değişiklik olmamakla birlikte hayatımızda ufak ufak gelişmeler yaşıyor tosunum.

Krizin verdiği etkiler her gün yaşanıyor. Şükür çok kolay ikna olabiliyor. Ama bazen anne ikna etmekten usanıyor. Ah kendimi çok törpülemem lazım bu konuda..Hayırlar, yapmıyacağım, giymiyeceğim, yemiyeceğim kelimeleri havada uçuşuyor. İdare ediyoruz artık.
İlgi gösteren herkese hırlıyor tosun:( Tatilde dr.a gittim. Tuna'mın felç geçirdiğini zannetti. Dili çenesine kadar çıkmış ve kaşı gözü oynamış vaziyette görünce..
Hiç görmediğim kadar çok ilgi görüyorum şu an bayılıyorum buna.'' ANNECİM BEN SENİ ÇOK SEVİYORUM '' cümleleri saat başı beni yokluyor, sarılmalar dakka başı.Bana sarılmaya ihtiyacı varmış:))

Dikkat ediyorum her tatile gidişlerde kelime dağarcığı artıyor.
Babanede kalığımız bir gece dönerek beni uyutmayan tosun. Sabah kalktığında:
- Bütün gece beni yahatsız ettin. Senin yüjünden uyuyamadım anne'' diyen tosun, gülümsemeyle kalkmayan göz kapaklarımı aralattırdı.

2 haftaya kadar puzzle yapmaktan çok sıkılan yapamayan tosunun birden puzzlelara ilgisi arttı.Şimdilik çok sıkılmasın diye 20'likleri yapıyoruz. Başlayanlar için ahşap puzzlelar mükemmel ben kağıtlarla başladım. Sıkılmasını rolü büyük oldu. Her parçayı yerleştirdiğinde işaret parmağının ucuyla tık tık ediyor.

Şimşek McQueen sevdası zirvede şu sıralar renk değiştiren arabalarından alıyoruz.

Önceleri boş kağıtları boyardı.Şimdilerde boyama kitapları revaçta.. Kitap okutturmayı hala çok seviyor. Benim ise en sevmediğim işler arasında 2. sırada, 1. sıradaki yanında uzanıp uyumasını beklemek. Ölümm resmen ben o dakikalarda neler yapmam ki..

Tosun uyuyor şimdi daha yazasım var ama saat bir hayli geçti. Sabah işe gidicez aradan sonra offff..

4 yorum:

Mutluanne dedi ki...

Hoşgeldiniz
Bizde sizden farksız değildik bu aralar yoktuk buralarda..Misafirlerimiz vardı bizimde..Maşallah kocaman olmuş,yerim ben onun sevmelerini.Bizimkide sarılıyo sık sık bu aralar özellekle uyurken hiç bırakmak bilmiyo..Aradan sonra zor gelecektir şimdi iş başı yapmak sizede sanırım
Kolay gelsin,sevgiler

anne kaleminden dedi ki...

maşallah yaaa... blogtaki resim harika görünüyor ayrıca...

sanberk dedi ki...

hayırlısı canım bak ne kadar büyüdünüz siz):canım hiç merak etme bend e aynene senin gibi her zmaan sabırlı olamıyorum.tabiki bu konuda her zaman çalışmalıyız:)
Sana çok geçmiş olsun canım ne oldu anlat seni merak ettim umarım ciddi bir şeyin yokrur.

arda açıkalın dedi ki...

konuşuyoruz ya biz de kriz daha büyük dün gece o kadar sinirlendim ki o zaman hemen kuzu gibi oldu,demek ki biz de annelerimizden böyle korkup uslu oluyormuşuz ama o unutup özür diliyor ben etkisinden çok zor kurtuluyorum,felç olayını tam anlamadım çok geçmiş olsun,nevresim takımına bayıldım,seçme hakkı yok trabzonsporlu olucak tunacım