24 Mart 2011 Perşembe

Sizde bir yerleştiren olabilirsiniz.

Çok ama çokk tatlı oldu. Arada benim piskopata bağladığım zamanlar dışında çok güzel vakit geçiriyoruz.
Geçen hafta bir seminere gittim.Seminerde insanları kişilik özelliklerine göre 4 gruba ayırdılar. Bu gruplardan biri Yerleştiren adlı gruptu. Bu insanların genel tanımlanan özellikleri çok iyi olmasına rağmen, bir eksikleri vardı. O da özgüvenlerinin olmayışı, sürekli birilerinin onayına ihtiyaç duymalarıydı. Bu özgüveni ne zaman mı alacaklar dı? :)) Tahmin ettiğiniz gibi 1,5 - 2 yaş aralığında anneyi emerken tensel temasda ( tabii başka etkenlerde var).
Semineri anlatan bayan özellikle emzirirken anne ve bebeğin üst kısmının çıplak olamasına önem göstermemiz gerektiğinden bahsetti.Çocuğumuzla geçirdiğimiz zaman çok önemliymiş.
Bu çocuklar büyüdüklerinde kendi başına oyun oynarken ya da her hangi bir iş yaparken evebeynlerini yanlarında isterlermiş.
Şimdiiii benim kafamda hemen soru işaretleri belirdi. ''Tosun oyun oynarken beni yanında ister hep, acaba özgüveni eksik mi?'' diye bir soru yönlendirdim ben , tek bununla alakalı olmadığını bile bile.
- Hoca hanım çocuğunuzla ilgileniyormusunuz? diye bir soru geldi tabii
Tuna'nın gelişiminde buna çok önem verdiğimi, özelliklede o uyurken işlerimi yapmaya özen gösterdiğimi, birebir vakit geçirmek için zaman yarattığımdan bahsettim.Tokat gibi bir cevap suratıma yapıştı.
_ Hoca hanım oğlunuz sizden ilgi bekliyor. Ya yalan söylüyorsunuz. Ya da başka bir şey var.
Neyse olayın sonucunu anne ve baba beraber aile olarak az vakit geçirdiğimize dair ortak bir yerde buluştuk. Ama hala içimde bir şey kaldı. Tosunla geçen zamanlarımda kaliteli zaman geçirmiyormuyum?Vücudum yanındayken ruhum başka yerde tosun anlıyor mu? Ya da ya da... Ah bu annelik çok zor muş be!! Kendimi bayağı sorguluyorum şu sıra.
Tuna'm 1 aydır bize olan sevgisini dillendirerek dakka başı söylüyorda söylüyor.
'' sizi çok seviyolum''. Şimdi içini deşersek ilgiye muhtaç olduğundan mı bahsediyor? Yoksa sevgi dolu büyüdüğünden mi? Bu psikoloji acayip bişey konuya vakıf olan varsa bir el atabilir mi? Kafam çok karışık.

Bu ara hocaaa al sana aile boyu etkinlik:))Psikolojimi bozdun bee!!


( Bu 4 grubun özelliklerinden bahsedeceğim ileriki zamanlarda)

9 yorum:

Ege Sönmez dedi ki...

benimde pisikolojim bozuldu valla

Mlke_Btkn dedi ki...

ben anneliğimi sorgulmktan kendimi tükettim...ne kadar yanındda olursam olayım doyumsuz diyorum ben bu çocuk için...ama kaliteli zaman geçirsekyte olmuyor, olmuyor olmuyorr....

hiçbir zaman özellikle pc yada tv başına geçsem delleniyor :(( tamam o da haklı belki ama bende haklıyım ama yaa...biz böyle mi yetiştik nedir bu kendimden geçtim...dikkatli olucam diye :((

aktivitenize ayrıca bayıldım :)))

annesininmimosu dedi ki...

canım konu derin.benimde arada canımı sıktığım bir konu.
ama düşüncem şu;sonuçta kimse mükemmel ötesi değil.elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum yavrum için.eksiği kalırsada telefi edebileceğim kadar ederim diyorum zamanla..bu benim şahsi düşüncem ama..
beraber oynadığınız puzzel mi??çok güzelmiş ailecek bir aktivite için

Ömer Tuna dedi ki...

OLEYY yeniden yorum alıp sizlerle yazışmak çok güzel özlemişim.
Ege'cim hoş geldiniz uzun bir süre yoktunuz merak ettik sizi. İnşallah düzelecek diye umut ediyorum.
Melike bizim zamanımızda biz evde mi duruyorduk allah aşkına annelerimiz yüzümüzü zor görüyordu. Biz iyice yüz göz olduk bu sıpalarla.Ama bazen acayip kafayı bozuyorum bu vakit ayırmak için. Aslında kendimizden çoködün veriyoruz.

Ayşe merhaba,
Postunu okumuştum. Hemen hemen aynı duyguları yaşıyoruz. Bu konuda kararlı olmanın faydasını çok gördüm ama arızalar hep oluyor.
Yok yaa kim mükemmel ki? En azından elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, bilinçli anneler olduğumuza inanıyorum. Buda biraz içimi rahatlıyor.
Evet yaptığımız puzzle 2 saat uğraştık Tuna'dan çok biz zevk aldık.

anne kaleminden dedi ki...

bu kocaman puzzle ı aile boyu yaptıysanız hiç takma psikologun dediklerini:))) bence çook sert ve yersiz bir çıkış olmuş çünkü tek başına oynamayı tercih eden çocuk görmedim ben, hiç birimiz mi ilgi göstermiyoruz yani..

Ömer Tuna dedi ki...

Anne kalemiden puzzle kocaman ama parçalarıda öyle. Tosun çok belirgin olanları yaptı ya da yaptırdık. yorumun için sağol için rahatlıyor git gidr..

ELİF dedi ki...

Şu 4 gruptan bahset, eminim hepsinin içinde bir parça ben var:)) benlik bulma sorunu görüyorum ben böyle gruplamalarda:)))

adadogaarslan dedi ki...

anneliğin gereği budur zaten...sorgulamazsam en iyi bildiğini bile tekrar tekra üzerinden geçmezsen iyi anne olamazsın bence...ilgi konusunda çocuklara kulak vermek lazım bence. ama çalışan anne zor,çocuk süreyi bilemediği için anneden ayrı kaldığı her süre ona uzun geliyor tabi ki...senden daha fazla ilgi istemesi ilgilenmediğinden değil sen işe gidince o annesiz kaldığı için seni cezalandırıyor olabilir...yapışık gezip sanki sen onunla hiç oynamamışsın gibi davranması bundan olabilir...

Ömer Tuna dedi ki...

Büşracım büyük bir ihtimalle ondan kaynaklanıyor.Bazen benimde bunaldığım zamanlar oluyor. Hiç ihmal etmemeye çalışsamda arada kaçamaklar oluyor tabii bizde insnız. Benim ruh halim iyi olsun ki ona daha faydalı olabileyim.
Elif blogger hala arada kapalı oluyor. 3 gündür giremiyordum. Yazıcam ara bulursam.