7 Nisan 2012 Cumartesi

Büyük tuvalet mevzuu, kreşe ik adım

Çok ama çok geç olmakla birlikte geç olsun güç olmasın diyerek sonunda kakamızı tuvalete yapmaya başladık. Tosunum kakası oturarak yapmayı hep red etti bezliyken bile hep ayakta hatta koşa koşa yapıyordu.
Ben de çiş mevzusunda olduğu gibi yine arıza çıkacak diye ağırdan aldım. Ama sonunda zamanının gelidiğine karar verip bezlerini kaldırdım sadece 2 tane bırakıp bitince artık bez alamıyacağımızı bundan sonra klozete yapmak zorunda kalacağımızı söyledim.
Sonuç başarılı zaten çok geç kalmış bir girişimdi çoktan da hazırmış tosunum. Hiç itiraz etmeden sonuçlandı. Şükürrr..

Tosunumu kreşede önkayıt yaptırdım. Kreş seçme mevzuunda çok sıkıntı çekeceğimi düşünürken istediğim kreşin eşimin çalıştığı iş yerinin bulunduğu bölgede olması sebebiyle ücretinide uygun bulunca ilk seferinde hemen yazdırdık. Ağustos gibi başlayacak tosunum inşallah..

Kafamı kurcalayan başka bir konuda bu 4+4+4 olayı hala sistemde boşluklar var. Ama sonuç ne olursa olsun bir çok arkadaşım gibi 6 yaşın 1 sınıfa başlamak için erken olduğunu düşünüyorum. Tuna'm 2008 Mayıs doğumlu 2013 Mayıs'ta 60 aylık, 2014 Mayıs'ta 72 aylık olcak 1. sınıfa başlarkende 76 aylık olarak başlayacak yani 7 yaşta.
Artık hepimiz için, ülkemizin geleceği için hayırlısı olsun diyorum çok hayır göremesemde..

Tosundan kısacık;
Anne: Annecim sarın bana biraz güç ver bana.
Ö.T: Ama gücümü verirsem benim gücüm kalmaz.

9 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

merhabalar,bende alti yasinda baslanmasini erken görüyordum ama burdada böyle maalesef,sanirim herseyleri Avrupa'ya uydurma cabsindayiz,artik göndermek istemiyoruz da diyemiyorsunuz,yani zorunlu,sorun cikariyorlar yoksa size,yanliz durumumuz o kadar da kötü degil burda,cocuk kücük ama dersler agiur degil,öyle komikki,biz carpim tablosunu nerdeyse ilk sinifta ögrenmistik,burdakiler 2.sinifin yarisinda,tamaimin 3.sinifta ögrenmis oluyorlar! cok gec,fakat anca ögreniyor cocuklar,baski yok,zorlama yok,rahatlar,buda beni deli ediyor,bazen ev ödevlerinde bile eger azicik fazlaysa,isterseniz yapmaybilirsiniz diyebiliyor ögretmenleri...

Türkiye'de ise ben gözümle sahidim,ilk sinifin yarisinda el yazisi ile yazmayi ve okumayi coktan ögrenmisti cocuk,cok sasirdim!Allah kolaylik versin,krese baslamaniz ne güzel,artik dah aktif olacaksiniz,arkadaslariniz olacak,sevindim,hayilri pazarlar dilerim...

Ömer Tuna dedi ki...

Orda belki sistem oturmuştur. Yasa kabul ediliyor ama neyi kabul ediyorlar bilinmiyor içi boş herkes tedirgin şu sıra.. umarım senin dediğin gibi olur.
iyi dilekleri için teşekkürler:))

Ege Sönmez dedi ki...

merhaba Ege kakasını tuvalete yapıyor ama bir kere bile kakam geldi demiyor biz anlayıp götürüyoruz yoksa kiloduna yapıyor o nedenle ege daha kreşe başlamadı başlayınca orda nasıl olacak bilemiyorum. Egede mayıs 2008 doğumlu bende 76 aylık yollamak istiyorum ama üst sınırı 72 ay dedikleri için buna izin verirlermi

Ömer Tuna dedi ki...

Merhabalar uzun zamandır yoktunuz. hoşgeldiniz.
BeNDE ÇİŞ KAKA ANLATTIĞIM ÜZERE çok zorlandım.Kesinlikle zamanı gelince kendiliğinden çözülüyormuş. Bizim uzamasına bir sebepte erken alıştırmaya çalışmam oldu. Bir an önce alışır umarım. Yada başlatın arkadaşlarından görünce kendisi yapacaktır belki.
2013 2014 eğitim öğretim yılı başlangıcında 64 aylık olacaklar başlamaları için baskı yapamazlar mecburen 2014- 205 eğitim öğretim yılında başlayacağız. içiniz rahat olsun.

Mlke_Btkn dedi ki...

Haydi gözünüz aydın o zaman :) Aferin kuzuya, bizim öyle bir derdimiz olmadı çok şükür ama sizde halletmişsiniz neyse ki .)

Okul konusunda bende aynı fikirdeyim pek tabii..

Mlke_Btkn dedi ki...

Haydi gözünüz aydın o zaman :) Aferin kuzuya, bizim öyle bir derdimiz olmadı çok şükür ama sizde halletmişsiniz neyse ki .)

Okul konusunda bende aynı fikirdeyim pek tabii..

Ege Sönmez dedi ki...

Çok saol valla içim rahatladı istemiyordum çünkü 64 aylık başlamasını

Ömer Tuna dedi ki...

66-ay ile 72 ay arası zorunlu olacakmış biz 2 ayla kurtarıyoruz.

Ömer Tuna dedi ki...

sağol Melike artık korkmaya başlamıştım çok erken başlamayıp, çokda geçe bırakmamak lazımmış. Annelik yaşayarak öğreniliyor işte