1 Temmuz 2013 Pazartesi

Bu kız sabırsız olacak

    Bir haftada 2 kere dr'a götürdü bizi Nehir'im. Geçen Cumartesi gidince küçük bir şok yaşadık. 35 haftalık kızım acele ediyor olmalı ki  3 cm açılma olmuş. Tosunumun mazisine bakarsak oda böyle bir süpriz yapmıştı bize, bende nasıl bir bünye var ki muayeneye gittiğimizde 7-8 cm açılmayla doğumun yolunu tuttuk. Belirtilerin hiç biri yoktu. Ne nişan, ne su geldi, ne ağrı kasılma ben de anlamadım. Sanırım Nehir kızımda da böyle olacak tek tedirginliğim doğumun başladığını anlamıyor olmam.
    Neyse dün yine gittik dr.a açılma allahtan ilerlememiş kızım 36. haftasında şu an 2.845 gr 49cm görünüyor. ancak 37. haftanın altında olan tüm bebekler prematüre olunca insan tedirgin olmuyor değil hani. NST , ultrason da hiç bir sıkıntı yok bakalım 1 hafta daha dayanabilecek mi kızçem. Hafta içi dr.umuzun 4 gün olmamasıda ayrı bir gerdi beni.
    Yapacak tek şey sağlıkla ve zamanında gelmesi için dua etmek sanırım. Ha bir dinlenmek, istiraat etmek. Evde bir çocuk varken bu elbette zor oluyor sağolsun eşim bu onuda çok yardımcı...

Buda kızçemin kapı süsü olabildiğince sade olsun istedim.

Tosun ne mi yapıyor? Şu sıra biraz karışık duyguları oldukça hassas kızım gelince bakalım ne olcak. Bu gün okulda son günü yaz boyunca beraberiz. Ona;
- Oğlum okula gitmek istermisin yoksa tatili evde mi geçireceksin diye sorduğumda şöyle bir düşündü.
- Kardeşim gelicek sana yardım etmek için evde kalıcam  dedi.
 Canım annem sen benim ilk göz ağrımsın seni çok ama çok sev,yorum beni duygusal annecim..


9 yorum:

sanberk dedi ki...

abisini göremyi sabırsızlanıyor demek minik prenses.Kilosu gayet iyi eğer acele etse bile çok sağlıklı olcak.Dediğin gibi bol bol dinlemek lazım.yorma kendini bir hafta daha geçsinde sonracık kızçeacele etse de olur.Alalh yarımcın olsun güzel kızınla zamanla kavuşsun.Abiniz bizimki gibi anneye düşkün ve annesinin en büyük yardımcısı.Öp benden.

sanberk dedi ki...

blogun yeni adını beğendim:)

Ömer Tuna dedi ki...

Tek olupta ,annesi çalışıpda düşün olmayan var mı acaba dileklerin için çok sağol

Mlke_Btkn dedi ki...

vay kızçeye bak sen hele :) inşallah biraz daha bekler canımcım sağlıkla inşallah..

Unknown dedi ki...

Aaa şimdi gördüm hayirli olsun, çok sevindim ;)
Doğdu mu acaba?

Ömer Tuna dedi ki...

Baharcım doğdu doğacak bekliyoruz bakalım heyecanla..

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhbalar canım,
Hayırlı doğumlar diliyorum sana. Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin...:)
Bloğunu çok beğendim ve izlemeye aldım bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm....:))

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Ne kadar tatlı maşallah.Allah nazardan saklasın.Bloğunu takibe aldım canım bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler.

ardacım dedi ki...

kapı süsü çok güzel facebooktaki nehir ve tuna nın fotoğrafları da çok güzeldi.ikisine de maşallah.öpüyorum onları...