27 Şubat 2014 Perşembe

İLK DİŞ- 7. AY

Neredeyse 2 . dişimiz çıkacak ben hala yazacağım. Dr. kontrolünden 3 gün sonra kızımın dişi çıktı. Sadece 1 gece önce çok sık uyandı ertesi gün ağzına aldığı oyuncaktan baktım tık tık ses geliyor amanınn birde  ne göreyim şeffaf bir şey ucundan gözükmüş. Şu sırada ikincisi diş etinin altından gözüküyor geliyorum diyor.Şükür çok sıkıntı çekmeden atlattık. Ömer Tuna'mda da aynı böyle olmuştu nasıl çıktığını anlamamıştım.
Maşallah kızçeme diyeyim:)


 Gelelim dr kontrolüne kahvaltı menümüzün çeşidini arttırdık. İçine yumurta ,cici bebe ekmeği, keçi peyiri ıhlamur dışında şimdi ceviz, pekmez, tereyağı da ekledik.  Çorbadan  sebze pürelerine geçebilirsin dedi ama biz zaten  başlamıştık. İlk  4 gün kadar süzgeçten geçirdim sonra hemen püreye geçtik.İçine kıymada koyuyorum. Kızçem de anne, baba ve abisi gibi eti çok sevmiyecek galiba  kıyma yokken daha çok yiyor.
  Haa çok yiyor mu hayırr yemeği 30 cc yi bile geçmiyor hiç istekli değil ama buna da şükür bir ara hiç ağzını bile açmıyordu şimdi en azından hepsinden azar azar yiyoruz.


 Ek gıdaya başlayınca kabızlığımız biraz düzeldi. Her gün yapmıyor yine genelde gün aşırı yapıyor ama en azından kendi yapmaya başladı buna da şükür.Boyumuz 70 cm'e ulaştı. Kilomuzda 8.530 gr oldu. 2  hafa çok hasta olup kilo vermesine rağmen 400gr almış. Sütüm bir bakıyorum çağlayan gibi akıyor bir bakıyorum çok zor geliyor Malt içeceklerini bıraktım anladım ki sadece yorgunken kesiliyor. Kızçe yayınca ben de yatağa atıyorum  kendimi.
Kitap okuyorum kızçeye ama o şimdilik onları yemeye çalışyor. Böyle daha mutlu zaten nerde kablo var  poşet var onlarla oynuyor. Tüm gün boyunca '' ba baa baa baa'' bunu dünliyoruz. Emeklemiyor dönüyordu ama bu ay kendine yön vermeye başladı. Kendi etrafında 360 derece dönüyor artık.Kucağa alınır alınmaz zıplamaya başlıyor horon tepecek kızçem . En önemlisi sakin  ben yemek yaparken yerde takılıyor kendince sadece çok uykusu geldiyse bağırıp duruyor işte
Haa bu arada kızçemin 6 ay kınasınıda yaktık allahım gelinlik kınasınıda göstersin inşallah..

2 yorum:

anne kaleminden dedi ki...

ışıl ışıl parlasın dişleriniz, çok tatlı günleri :)))

Ömer Tuna dedi ki...

çok teşekkürler anne kaleminden takibinizdeyim oğlunuzun dişleride sağlıkla büyüsün