25 Kasım 2009 Çarşamba

Hülya'dan yola çıktık Ayça'dan ilham aldık.

Hülya'da gördüm hemen işe koyuldum. Biraz buldumcuk gibi oldu ama bu blog arkadaşlığı çok faydalı neler öğreniyoruz ya..
Tunam katı gıdalara geçtiği andan itibaren bana hiç sorun yaşatmadı. Bir çok yemeği azda olsa yedi ve ben bu konuda hiç zorlamadım istemediyse hemen mama sandalyesinden indi bir sonraki öğüne kadar aç kaldı.
Hülyanın post konusu hazır bebek mama ve bisküvileri. Bu konuda ben oldukça katı davrandım. Hiç ağzından kavonoz maması girmedi hep kendim yaptım muhallebisini. Mama kıvamındada yiyecek çok nadir verdim. İlk kahvaltıya geçişte biraz bulamaç gibi yapsamda sonra yalnış yaptığımı düşünerek hemen vazgeçtim.Aslında çok muhallebi vermedimde diyebilirim dr. diyet verdi çünkü bir dönem bize. Bu sebeple belki Tunam şeker ihtiyacını gidermek için meyvaya saldırdı. Her türlü meyvayı yiyor diyebilirim. Günde nerdeyse 5 porsiyon meyva yiyor abartmıyorum.
Kaçınılmaz sonuçla yüzyüze geldik artık Tunam tanıştı bisküviyle arada biz tattırdık (her verişte vicdan azabı duydum ) ve şu sıralar dışarıda oynarken arkadaşlarından görüp annelerinin ya da bakan kişilerinde canı çekmesin diye tosunumun eline tutuşturduklaı bisküvilerden dolayı oğluş evde biskü biskü diye dolaşır oldu. Ve Hülya'nın postu Ayça' nın bisküvi tarifi imdadıma yetişti.



Ama ben öyle şekil falan vermedim bardakla yuvarlayı verdim

Yemek konusunda ise arada yemek seçmeye başladık gibi taze fasülye , pırasa, ıspanak 1 hafta yiyorsak 2 haftaya sevmiyoruz , balık 1 aydır ağzına sokmuyor nerdeyse 1 tanesini kendisi yerken, etlede pek aramız yok.
(Haa haaa çok güldüm yemekle hiç sorun yaşamayan anneye bak.) Yemediğinde alternatif yaratıyoruz mutlaka yiyor aç kalkmıyor yani sofradan.
Dikkat ettiğim başka birşey ise mutlaka hergün taze yemek pişir bizde. Yemekleri 4 kişilik yapıyorum. Her gün yemek yapmak bazen sinir bozucu olabiliyor aslında bir adı konsa gerisi kolayda..

2 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

esracım
tuna da eskiden yediği bi ton şeyi yemiyor artık
deniz mahsüllerinin hiçbirini ve köfteyi yemiyor. çorbalara karıştırıp kakalıyorum.
normal bu dönemde..
biraz büyüynce geçecek korkma
kurabiyeniz de afiyet olsun

Ömer Tuna dedi ki...

Oğlum herşeyi yer diye övünürken bu duruma düşmek biraz garip oldu. Yine yiyor ama çorba versiyonlarına, pilav ve makarnaya döndük biraz. Aynen dediğin gibi köfteyi makarnanın arkasına saklayıp veriyorum ne yapalım.