7 Aralık 2009 Pazartesi

18 ay doktor kontrolü

Araya bayram girmesi sebebiyle Dr ziyaretimiz geç kaldı. Bu ziyaretin konuları yemek, tuvalet alışkanlığı,oyunlar ve rutin yapılacaklar..

Yemek konusunu daha bir ciddiye almam gerektiğini kavradım.Dr bey ortalığı dağıtsada kendine güveni gelmesinde çok büyük rol oynadığından bahsetti. Mutlaka kendi yemeye çalışacak ben arkadan takviye yapıcam. Meyva çok iyi yemesi sebebiyle vitaminimizi kestik - özelliklede benim isteğim üzerine -. Dışarıdan kek, bisküvi vermiyoruz ev yapımı olanlarını tercih ediyoruz.

Tuvalet eğitimi konusunda sıpamın yaptıklarını söyledim. Oğluşun kaka yaptıktan sonra rahatsız olmaması bu işin biraz zor olacağına işaretmiş eyvahlar olsun. Zaten ne zaman kaka yapacağını söylese ben '' hadi oğlum banyoya gidelim diyorum'' Tepki hemen '' ıı ııı'' Açıncada altını köşelere gidip yapıyor bunada izin vermemek lazımmış. Zaten izin veren kim beni dinleyen mi var? Birde klozet adaptörü deniyeceğiz ama almadan klozete oturtcam bakalım tepkisi nasıl?

Bol bol kitap okuyun dedi ve gösterin. Bu konuda şükür sıkıntımız yok çok ilgili. Ancak kendi kendine oyun oynaması öğretilmeliymiş işte burda sıkıntı yaşarız bizsiz asla yapmıyor deniyecez bakalım.
Bunun dışında yağmur fırtına haricinde her gün açık hava şart ve hergün banyo ( valla hergün banyo yapamıyoruz), Isırma vurma gibi olaylara tepki vericez ,kızıyoruz, yaptığınız yalnış olduğunu anlatıyoruz vs. vs..

18 ay itibariyle boyumuz 87 cm kilomuz ise 13.750 gr.

Not: Doktorumuz '' Domuz gribinin diğer griplerden bir farkı yok.Domuz gribi aşısı değil hiç bir aşıyı önermiyorum.Bu sene bu seneye başka bir grip, kronik hastalığı olmadığı sürece hiç bir aşı yok''diyerek içimizi rahatlattı.

7 yorum:

Güneş Akay dedi ki...

Sizsiz neyi yapmıyor mesela, ben anlamadım.
Biz her gün Banyo var ama suyu çok sevdiği için, tuvalet konusunda da çok rahatsız olur ve asla bizim yemek yedirmemizi istemez.

Unknown dedi ki...

Maşallahhh Tuna'ya annesi:) Koca adam olmuş da yalnız oyun mu oynaması gerekiyormuş:) Umarım en kısa zamanda kaka olayını çözersiniz.

apikal dedi ki...

tuvalet deneyımlerıne kucuk bır katkıda bulunmak ısterım hemen kendi anılarımdan anlatayım sen işine yarayanı deneyebilirsin :) ibrahimi doğuracağım gülden 2 yasında..babaanne dede güldenle birebir herşeyiyle süper ilgileniyorlar..izmirdeyiz..o koskaca iki yüce insan! güldenin çiş, biberon bıraktırma ve konuşmayı sökmesini o yaz döneminde başarmışlardır.hemen tuvalet alışkanlığını nasıl kazandırdıklarını anlatayım..drama yöntemiyle :) babam diyor: anneee çişim geldi anneee,buraya yapayımmı? ( kakam geldi şeklinde de ikinci versiyonu yapılır) annem şamata halinde kızarak: aaa, giittt buraya yapılırmı hiçç,gitt tuvalete..babam kolay ikna olmaz bikaç kere aynı şeyleri söyler durur heyecan katar duruma..annem aynen yürü gitt der..giderler birlikte..babam tuvalete girer gülden tabi oyunun izleyicisi rolünde daima birlikte..tuvalet yapılır..aferin alınır..bazan bende yapayım diye annem de girer afedersin çiş yapılır..güldene de sadece seninde tuvaletin gelirse sende gel buraya yap tamammı denir o kadar..güldenin çişleri çok kısa aralıklarla sorulur durulur..15 dakikada bir..gidelimmi denir..gidilirkende neşeyle heyecanla gidilir aferinler alınır..güldende çok başarılı oldular..geceleyinde ben iyi nöbet tuttum uykum kuş uykusu gibidir her yatakta döneni farkederim..gecede bağlamadık..arada çok çişlendi yataklar ama hiç sorun değil..olacak tabii.onlarında tedbiri bize düşüyor..kayınvalidemler aynı eğitimi görümcemin kızındada denediler ama ona tutmadı..o cok afacandı..babam bana cici bez alıyor ben ona yapıcam dedi 3 yasına kadar!ikna olması çok uzun sürdü..ve yine aynı çocuktan bahsedeyim lazımlık kullanıyor mesela..ben hiç denemedim..açıkçası iğrenç geliyor birde lazımlık temizlemek..ama her çocuk farklı olabiliyor..bişey diyemem..tuvalete çiş yapması günden güne artarsa kaka olayı da cok kolay olmasada ardından çözülür..kakada korkuyor çocuklar kabız bıle oluyorlar tuvalete yapmamak ıcın :))bizim hikayemiz böyleydi..belki azıcıkta olsa bir faydası olur tunaya..öpüyorumm

Adsız dedi ki...

Esracım maşallah Tuna'nın gelişimi süper bence.Biz hiç vitamin vermedik biliyorsun hala da vermiyorum.Karşı değilim ama bana gereksiz geliyor.Meyvelerden her türlü vitamini alıyorlar hatta hiç sebze yemese bile meyvelerden alırmış.Merak etme sen.Ama bazı konularda ona hissetirmeden inatçı olmak lazım.Ada bu aralar yine sütü boşlamaya başladı,içmek istemiyor.Ozan stres yaptıkça,içeceksin dedikçe daha da kendini çekiyor.Ben daha rahat verebiliyorum bazı şeyleri.Eski hırçın zamanlarımızı da atlattık gibi,artık yavaş yavaş eski halimize döndük gibi.Vedat bey aşı yapılmasını söylemiş.Hale Melis'i götürmüş özellikle bu aşı ile ilgili.Mutlaka hepiniz olun demiş.olacaklardı ama sağlık ocaklarında aşı bulamamıştı bekliyordu.Melis de okula gittiği için endişesi vardı tabi.Ama atlattığı için ben şimdi düşünmüyorum yoksa ben mutlaka yaptıracaktım.Okulda kendini koruyamadığını biliyorum.Tuvaletten sonra bile ellerini ne kadar yıkıyorlar bilmiyorum.Sorunca yıkıyoruz diyorlar ama ne kadar doğru güvenemiyorum.Bu arad tuvalet alışkanlığı en zor şey.Ada bezine kaka bile yapsa hiç rahatsız olmazdı,öyle gezerdi.Biz 2.5 yaşımızı geçmiştik alıştığı zaman.Tuvalete gitmek istemezdi,lazımlık vardı ama hiç kullanmadı.Hep tuvalet adaptörü kullandık.Ucuz onlar bir tane alıp eve koy,arada bir sıkmadan oturtabilirsin.İstemiyorsa hiç zorlama bence.Tepki oluşmasın,kendi isteyince oluyor yoksa asla yaptıramıyorsun.Bazı şeyleri özellikle böyle önemli şeyleri oyunlaştırmak bence işi zorlaştırıyor.Bunun önemsiz,sıradan bir iş olduğunu bilmesi lazım,herkesin yaptığı doğal bir şey.Biz alışacak diye oyunlaştırdıkça,biz şebekleştikçe o önemli birşey zannediyor ve tepki gösteriyor ya da işin cılkını çıkarıyor.aynı şey yemek için de geçerli.Önceleri yemeği etrafa fırlatınca ''aaa nasıl yaptın deyip gülüyoruz hoşuna gidiyor,sürekli tekrarlıyor.Ama biraz büyüyüp yemek yemesi sadece oyun haline gelince de düzeltmeye uğraşıyoruz.Bence bunların doğal şeyler olduğunu bilmesi,en baştan normal sofra düzenine alışması en doğrusu...

Ömer Tuna dedi ki...

Güneşcim oyun oynarken mutlaka yanında olmalıyız ve ona eşlik etmeliyiz yoksa oynamıyor. Dans ederken bile çoğu zaman bizimde oynamamızı istiyor düşünsene tüm gün pestilimiz çıkmış birde akşam eller havada yapıyoruz.
Dağlar kızı asıl Elamız kocaman olmuş. Maşallah o tontiş yanaklara süütn iyi gelmiş kızımıza ama dr'un dediğine dikkat et fazlası reflü yapabilir.
Büşra ve Şenay sizin deneyimleriniz benim için çok önemli. Tuvalette lazımlık olayı benimde hiç hoşuma gitmiyor adaptör kullansa keşke drama örneğini muratla beraber yapabiliriz.Ada gibi bizde hiç rahatsız olmuyoruz galiba gecikecek gibi ama zorlamıyacağım artık ne zaman olursa.
Aşı için bizim dr.da önermmedi. Vedat beyde çok iyi ve her kafadan bir ses çıkıyor benim okuldan getirme oranımda çok yüksek inşallah grip falan olmayız.

Mlke_Btkn dedi ki...

Biz de her şeyi ama her şeyi bizimle yapıyor yani hani ben yanlız olmasına etrafında çocuk olmamsına bağlıyorum ama zor oluyor bazen doğru ;)

Ömer Tuna dedi ki...

Batıkan'nın annesi artık kendi oyalansa iyi olacak ama nafile zamanla inşallah zor oluyor hak,hakikatten