27 Ekim 2010 Çarşamba

Ne durumdayız?


( Çok sinirlenip yapamayınca hemen yıktığı bloglardan)

Şu sıra tosununda benimde ruh sağlığımız yerinde değil sanırım. Hiç yapılmayan davranışları gördüğümde beynimde karıncalar dolanıyor sanki..
Hafta sonu Ada - Doğa ile buluştuk ilk anlarda güzel gibi giderken yeni yürüyen Doğa'yı itmesi, Ada'nın elinden oyuncaklarını alması, vurması beni çileden çıkardı. 3- 4 kez mola yöntemi uygulasakda fayda etmedi. Daha önceleri işe yarıyordu.
Kötü bir davranıştan sonra uygulanan yaptırımın davranışla ilişikli olması gerekiyoe ama bu sefer ki uygun olmadı. 1 haftadır Şimşek izlememe kararı aldık. Çok istemesine rağmen açmıyorum ve her söylediğinde sebebini söyleyerek beynine kazımaya çalışıyorum. Bakalım hafta sonu oyun grubumuzla beraberiz acaba etkisini göstericek mi?
( Tosunla Şimşek'i izlerken)

Tosunu genel olarak uyumlu bir yapısı var. Bu dönemi atlatacağımızı umuyorum.

Tosundan ufak bir gelişme gülen adam çizebiliyor. Bayağıda benzetiyor. Bu çok hoşuma gitti. Bazen ağız çizgisini aşağıya çekip'' anne bak bu adam ağlıyor ya da üzgün'' diyor.

(Üzgün adamı oğlumun)

( Ortadaki kırmızı adam tosuna ait)

Çok bağlandı bana gün boyu öpücüklere boğuluyorum. Sürekli sarmaş dolaş bir haldeyiz.Bu da bir anne için en güzel dakikalar olsa gerek.

( Alerjisi azaldı ama hala geçmedi. Beklemedeyiz.)

6 yorum:

ayşe arslan dedi ki...

maşallah tatlışa.gülen adamı çok güzel.
şimşeğiizleyen resminize bayıldım,yan yan bakmış bide,
demek kavgalar bitmedi,ama bitecek,dönem bencede bu.
bizdede ittirmeler vardı,şimdi hiç yok
2 yaş bunalımlarının çabuk bitmesi dileğiyle herkeste
sevgiler

Unknown dedi ki...

Çizim müthiş, bence takip etmelisin.

ayşegül dedi ki...

canım şu dönem için çok normal gelişimi,hepsi az çok öyle geçecek inşallah.
çizimi çok güzel maaşallah tosuna.

Adsız dedi ki...

esracım tuna bu aralar böyle diye bu genel yapısı demek değil,bu anlık ve dönemsel durumlar genelde çocuklarda bazı zamanlarda oluyormuş herkes hemen hemen bunları yaşıyor önemli olan en az zararla atlatmak olmalı yoğunlaşman gereken,bence bu aralar örneğin resim yeteneği çok iyi bunun üzerine düşün kötü düşünceleri bertaraf et ben artık öyle yapıyorum bizim gibi ailelerin çocukları şiddet yanlısı ve şımarık olamaz,en azından arkadaş çevreleri oluncaya kadar

Mutluanne dedi ki...

Aferin tosuna nede güzel çizmiş öyle,bizde uzun süre atamadık alerjiyi ancak geçti sayılır.İnşallah çabuk atlatırsınız,vurmasına üzüldüm inşallah geçicidir.Oyun grubunuz kaç yaş ve nerde belki bizde katılırız...Bu arada bloğuma uğrarsan sevinirim mimin var bende kolay gelsin şimdiden

Ömer Tuna dedi ki...

Teşekkürler arkadaşlar çizim iyide işine geldiğinde çiziyor.
İyi dilekleriniz için sağolun umarım bu dönemi geçiren tüm anneler ve çocukları için çabuk geçer.