22 Ekim 2010 Cuma

Özgürlükler sınırsız değildir.( 2,5 ay dr kontrolü)

Yazıya başlamadan hemen başlığı koydum. Dün dr. kontrolümüz vardı ve dr.un bu sözü kafamda dalgalanıp durdu. 2 gün önce arkadaşımla bu konu hakkında konuşmuştuk 2 haftadırda Tuna'nın davranışlarının değişmesiyle sürekli beynimi meşgul edip duruyordu.

Tuna'nın bebekliği bana göre kolaydı. Tracy'nin kitabına göre kitap bebek grubuna giriyordu.2 yaşın verdiği bize göre olumsuz olan etkiler birazda olsa kendini göstersede 2 haftadır tavan yapmış durumda.. Hiç mızmız olmayan oğlum gitti şöyleki...

Dışarıdan içeri girerken hiç itiraz etmezken şimdi kıyamet kopuyor, girmeyecekmiş beyimiz.Kapı önünde tüm apartmanı inletmesini beklemiyorum. Ayakkabılarıyla beraber içeri alıp bir süre daha ağlamasını bekliyorum artık çünkü o an beni hiç duymuyor. Burdan çocuğumu kasıtlı ağlattığım anlaşılmasın lütfen.
Bir süre bekledikten sonra kendi susup geliyor özür dileyip geliyor ya da devam ediyorsa ben yanına gidiyorum. Ne kadar şanslı olduğunu sabah ve akşam üstleri hep parkta olduğumuzu bir çok arkadaşına göre daha fazla gezdiğinden bahsediyorum. Bana olumlu yanıt veriyor. şükürrr..

Neyse eve girmeye ikna var, ama üzerini değiştirmeye ve el yıkamaya ikna yok hemen yine ağlama başlıyor. Yıkanmadığı taktirde yemek yiyemiyeceğini söylüyorum ve beklemedeyim sonunda susup kendi geliyor yıkıyoruz.

Aralarda düşüyor , kafasını çarpıyor, çorabını giyemiyor( hiç giyememişti zaten ama olsun yine giyemediği için yine ağlıyor), yaptığı kule bozuluyor vs vs. ağlıyorda ağlıyor.

Başka krizimizde şu arabalar filmini izletmemizle başladı. İlk başlarda saat kurmayı ve çaldığını kabullenmişken şimdi büyük itirazlarla karşılaşıyorum salya sümük yine ama ne olursa olsun yinede zamanında kapatıyorum. Ama yinede bu ağlama devam ediyor.

Anne olarak kendimi kötü hissettim açıkçası oğlumu ağlatıyorum diye ama mantığım doğru yaptığımı söylüyordu. Kendimi aklamam lazım ya hemen dr'a sordum tabi bu durumu.

Dr: Bu yaşlarda bu tür hareketlerin normal olduğunu ama ''özgürlüklerin sınırsız olmadığını'', söyledi. Dahası bunun sonu yoktu ki tv izleyecek biraz daha, biraz daha derken 15 dakika çıkacak 1- 2 saate , dışarıdan gelmek istemiyecek 5 dak 10 dakika derken öğle yemeği saati gecikecek vs. Çocuğun her şeyi elde edemeyeceğini , evde olduğu gibi dışarıdada bazı kuralların olduğunu bilmesi gerektiğini söyledi.

Dolayısıyla şu an içim rahat. Haa bu arada ağlama krizlerinde sürekli sarmaş dolaş bir haldeyiz.Ağlamaya müsade var ama her istediğini yapmaya yok.

Neyse kontrolde oyun gruplarına gitmemizi tavsiye eti 2,5 yaş civarı kendi akranlarıyla beraber oyun oynaması çok önemliymiş. Biz arkadaşlarla bir grup kurduk çok sık olmuyor bu toplantılar am buluşabildiğimiz kadar.

Tuvalet eğitiminden bahsettik uzun uzun ama tosunda hiç ilerleme olmaması daha hazır olmadığının göstergesiydi çok yavaş ilerliyoruz.

Kilomuz 15.200 gr 3 ay boyunca hiç kilo almamış dengeli fakat az yediğinden bahsetti. Sıcakta tosunun gıda alımı geçen senede aynı olmuştu. Endekste 4. 150gr doğan bir çocuğun kilosuyla giderken 3.960 gr'a düştük. Boyumuz iyi 97 cm.

Aslında 2,5 yaşımıza 1 ay daha var ama erken gitmek zorunda kaldık. Tuna'mda 1 aydır geçmeyen isilikle başlayan döküntüler oluştu ve geçmedi. Alerjik olduğu kesin krem ve damla verdi.
Ben hemen atladım ''ee hani alerjik durumlarda kan tahlili yapmıyormusunuz?''
Fırçada yedim bu arada bu yaştaki çocuklarıma ben tahlil yaptırmam. 3 yaşından öncede kesin sonuç vermez tahliller ama isterseniz yazayım dedi.

Arkadaşlarla bugünde onu tartıştık. Ya kanında birşey çıkarsa değerleri düşük olursa vb. Evet herşey olabilir bu soruları yanıtlayamadım ama herşeyden önce dr.uma çok güveniyorum. Umarım bir şey çıkmaz zaten iyi olmadığı taktirde bize bir dermatolog önerecek.

İşte böyleee başınızı ağrıttım.İyi hafta sonları diliyorum sizlere:))

7 yorum:

sanberk dedi ki...

demekki 2.5 yaşa az kalmış,Hepatiti A aşısı yaptırdınız mı?Biz 2 yaş kontrolünde yaptırmıştık ve sonraki aşımız 2.5 yaşında olacağını söyledi dr.muz.
Canım alerji içn söyleyim oğlumn 1 yıldır fazla cildinde döküntüler oluyor kan testi yapıldığınıa rağamen kesin bir sonuç alamadık.Şimdilik kremlerle idarediyoruz.Artık 3 yaşında doldurunca eğer geçemse cilt testler olacak.Ama zamanla döküntüler azaldı kremi de devamli kullanmak zorunda değiliz.Belki de siz de fazla sürmez ve bu ilk ve son olur.

sanberk dedi ki...

canım anlatığın olaylara banzeyen biz de yaşıyoruz.Yalnız değilsin.Biraz sabırla biraz dil dökerek bunları da atlarız.Böyl yap şöyle yap söyliyemecem çünkü her çocuk farklı.Sen çocuğunu en iyi tanıyorsun ve içgüdüsül ne yapamn gerekeni biliyorsun.Ağlıyor diye kendini kötü hissetmen gerk yoktur.Bazen ağlatmadan güzellik olmaz.

Ömer Tuna dedi ki...

Merhaba rahatlatan yorumun için teşekkürler. Hepatit A aşısını yaptırmadık. Bizim Dr.umuz biraz değişik galiba hepatit mikrobunu alması için lağımlarda oynaması gerektiğini, aile olarak onu koruduğumuz için 4 yaşına kadar hiç bir çocuğuna bu aşıyı yaptırmadığını söyledi. Bizde yaptırmadık güvendik. Bir an önce iyileşirde bu sıkıntıdan kurtuluruz.Sizede çok geçmiş olsun

ayşe arslan dedi ki...

canım sanki benim yiğiti anlattın huysuzluklarıyla.bizim hep vardı ama bu ara tavanında tavanı yaptı.oyuncağı yere düşse ona bile ağlıyor.eğilip almak yerine.o kadar yani
yalnız değilsin merak etme.
ve bende senin gibi yapıyorum.gereksiz ağlarsa hiç umursamıyorum,2 dk sonra son derece güler yüzlü yanıma geliyor.
tepki verdiğim de oluyor kendimi tutamayıp tabi...

senin bloğu açınca tunanın şapkalı resmini görüyorum içim açılıyor.maşallah.öpüyorum sizi

arda açıkalın dedi ki...

ben ağlatma derken dediğini yap demek istememiştim ama aynı hatayı ben yaptım son anda büyükler tarafından uyarıldım belli süre sonra dediğini yapmasanda yapsanda sürekli ağlıyor ve mız mızbir çocuk oluyor oyalama taktiği uygula bence dikkatini dağıtmaya çalış çabuk unutuyorlar tabi bazen ağlayacak, ağlarken hem çocuk hem sen yıpranırsın sürekli olursa,doktorlar bazen nabza göre şerbet veriyor dikkat et bence,tuna gayet sağlıklı bir çocuk ufak tefek sorunlar olur tabi

anne kaleminden dedi ki...

çok zor bir dönemden geçiyoruz ama 3 yaşından sonra birçok şey düzeliyor. en azından kızımda öyle oldu. boy ve kilosu çok güzel tuna nın maşallah...

Ömer Tuna dedi ki...

Anne kaleminden umarım öyle olur geçici bir dönem olduğuna inanıyorum. Yani inşallah