10 Nisan 2011 Pazar

Kısa kısa aktivite , eğlence

Geçen hafta kitapçıda dolanırken OSHO Çocuk'a bir göz attım.Bir kaç satır okudum,hoşuma gitti.Kitapda der ki;
''Batıda her yeni anne adaylarının ya da annelerin elinde, evinde onlarca kitap ve kitap ne derse çocuğunu o şekilde eğitmeye çalışıyorlar. Kanımca elinizde böyle kitaplar varsa hemen atın...''
Devamı var tabi kısaca kitaba göre çocuğun yetiştirilemeyeceğinden bahsediyor.Hamilelik öncesi hamileyken, anne olunca deli gibi kitap okudum.Bana uyan yaklaşımları aldım. Doğru muydu? bilemiyorum.Ben sadece mantığım neyi kaldırıyorsa onu uyguladım. Ha doğru mu yaptım, yapıyorum? Umarım öyledir.
Neden girdim bu konuya bilmem aklım şu sıra hep bu konu üzerinde dolanıyor. Neyse tosunu oyalamak üzere Murat'la eski oyunları hatırlayıp oynuyoruz.Oyunu adı:

SICAK- SOĞUK

Herhangi bir nesne baba tarafından saklanır. Anne ve oğul bulmaya çalışır. Nesneye yaklaştıkça baba hızlı bir şeikde ''sıcakkk'' der, uzaklaştıkça yavaş bir şekilde '' soğukkk''. Ama anne ve baba bir yanlış yapmaktadır. Çünkü tosun uzaklık ve soğuğu ya da sıcaklıkla yakın kavramlarını bağdaştıramamaktadır.Neyse bu kavramlar yerine direk yakın ve uzak demeye karar vermişlerdir.
Oyunda arabayı biz saklasakda tosun bulmakda , kendi saklasada yine tosun bulmaktadır:))

Oyun bulamadığımız zamanlarda da amaçsız bir şekilde rasgele kağıtlar kesilip tosun tarafından yapıştırılır. Yaklaşık bu 10-15 dakika onu oyalar.



Oyun grubumuzdaki anneler benimde okuldan arkadaşlarım. Bu hafta anneler adına buluştuk . Çocuklar kendileri takıldılar. Deli danalar gibi koşturdular. Kitap, araba için kavga ettiler, güldüler..




Akşama amcalara misafirliğe gittik.Yine çok güzel ağırlandık.Teşekkür ederiz Aysel yenge!!!

3 yorum:

Şerife dedi ki...

bence şimdiki çocuklar çok şanslı en azından onları yönlendirecek bilinçli anneleri var birde maşallah oğlun çok tatlı

neselihaller dedi ki...

merhaba...osho'dan bahsettiğinizi görünce atladım hemen...pek kimse bilmez osho'yu..ben çok severim...özellikle bilgili olmak ile bilge olmak arasındaki farkı anlattığı kısmı...ya da egoyu yenmek ile ilgili olanları...Musugin bunu kısa bir sunum haline de getirmiş..neyse...sevgiler

Ömer Tuna dedi ki...

Neşeli haller hoşgeldiniz. Aslına bakarsanız bende çok iyi bilmiyorum bir kaç blogda görünce içeriğini inceliyeyim dedim. Ama çok hoşuma gitti. Kesin okunacaklar listemde şu anda, paylaştıklarınızada bakıcam teşekkürler.