23 Kasım 2013 Cumartesi

4 ay kontrolü

4. ay kontrolüne gittik.Konumuz yine kabızlık sabunun içeriği baz yapıda olduğu için biraz canını yakabilir dedi4. aya girmemiz ile  çay kaşığı kadar armut ya da  kayısıyı yumuşatıp verebileceğimizi belirtti. Eve geldim denedim ertesi güne hemen etkisini gösterdi valla süper.. Aynı gün aşılarımızıda yaptırdık. Yalnız aşı yapılırken iğnenin sonuna kadar kemiğe dayıyorlar nerdeyse çok canım yandı kızımın. Araştırdım bu aşı böyle olurmuş:((

Boyumuz 64 cm kilomuzda 7040 gr olmuş bu ay 600 gr kadar aldık ve anne bu durumu hiç beğenmedi. İlk aylarda aldığımız gibi 1000gr'ın üsünde olacak diye düşündüm ve hep tosunumla karşılaştırıyorum.Şu sıralar farkediyorum  sütümün azaldığını , önceden göğüslerimden akan süt şimdi sıkınca zor geliyor,kızçede bu duruma oldukça sinirleniyor tabii..
 Anne bu durumda ne yapar?
Hemen bol su içilmeye başlandı dakka başı tuvalete taşınıyorum. dr.umuzun önerdiği laktamil içildi. Dünde Malt içeceği (Maltanaya) başladım bira tadında  pek sevmesemde içiyorum  işte umarım faydasını görürüm.

Bu ay kızımın saçları hızla dökülmeye başladı. Her yerden tüycüklerini topluyoruz.
Soluna çok rahat dönebilirken sağına hala uğraşıyor. O kadar uğraşıp dönen kızçem dödükten sonra beni kim dördürdü dercesine çemkirmeye başlıyor.
3 aya kadar emzik ağzına almazken annem sayesinde şimdi emiyoruz. Ancakkkk yalnız uyurken  ve gezerken pusetinde oldukça faydalı oldu. Kucağa alınınca fırlatıveriyor.
Bu kızda abisi gibi çok sırıtık bir bakış yetiyor gülmesi için , koltuk altından karnından acayip gıdık alıyor.

Ben nasılım? Harika valla izindeyim Temmuz'a kadar evde kızımla geçireceğim. Evde olmak sabah güneşini görmek  harika bir duygu. Çok ama çok mutluyum ...








3 yorum:

annegazetesi dedi ki...

Maaşallah bıdığa :) Ege de 4.ayda her zamankinden daha az kilo aldı, acaba bu ay duraklama devreleri mi oluyor? Sizin bıdığın da aynı olduğunu okuyunca biraz rahatladım açıkçası.
Bu arada, abi de çok acayip güzel bir çocuk maaşallah, Allah nazarlardan saklasın :)

Ömer Tuna dedi ki...

çok sağolun, aslında artık ilk aylardaki gibi almasını bekleyemeyiz ama bizde çok düşüş oldu. Bu aylarda abimiz 8'in üzerindeydi. İster istemez kıyaslıyorum.Kızların kilosunun daha az olduğunu unutuyorum.

annegazetesi dedi ki...

Abisinin maaşallahı varmış. Benim oğluş 3,2 kg doğdu şimdi 7,7 kg. Ama her bebek farklı aslında, kıyaslamamak lazım. Önemli olan sağlıklı olmaları.