4 Nisan 2014 Cuma

8. ay bir günün anatomisi :)

Zaman ne çabuk geçiyor, iki çocukla yoğunluk, yorgunluk.. Aslında gün içerisinde hep aynı şeyler yaşanıyor düşününce ne kadar monoton ama ben nasıl geçiyor hiç anlamıyorum zaten her uyuduğunda kızçeyle ben de yatınca 2- 3 saati yatakta geçiyor. 1 günümüz nasıl mı?
 -Sabah aşağı yukarı  6 gibi uyanıyor(akşam yatışına göre değişiyor)  emzirme..
-Yatağına koyuyorum dönencenin altında takılıyor kuzum bilmem ne kadar.( bu arada babamız oğluşun yanına kaçıyor çünkü bizim geveze hiç susmadan konuşuyor)
- sıkılınca yanıma oturtup sepetini koyuyorum önüne  onlarla uzunca bir süre oynuyor ben bu arada  5- 10 dakikalık sersemletici uyku moduna geçiyorum
-7:30 gibi kalkıyoruz artık cıvıltıları sıkıldım moduna dönüşüyor. Salona alıyorum  onu , diğer  oyuncaklarıyla oynarken kahvaltısını hazırlıyorum. Bu arada baba ve abi kalkmış kızçeyle sevişiyor  oluyorlar.
-08:00 kahvaltısını yiyor arkasından anne karnını doyuruyor içeri geçiyoruz.1- 1,5 saat oynuyoruz.Çok  oyuncakla oynamayı sevmiyor eldekilerden sıkıldı diye yenisini aldım dönüp yüzüne bakmıyor. Varsa kablo, kumanda, poşet  krem tüpleri ilgi alanı içinde. Şu sıralar adım atmayı öğrendi oyunun yerini evde gezmeler aldı.

-09:30 Emişiyoruz,  anne ve kızçesi yatışa geçer. ama akşamdan yemeğim yoksa  öğlen için yemek yapıyorum çünkü hemen acıkıyorum hiç tahammülüm yok.1,5 -2 saat kadar uyuyoruz.
-  Bu 2 saatin içinde tekrar emiyor.
-11:30  - 12:00 gibi uyanıyor yatakta oynaşma
-13:00 gibi öğlen yemeği sebze püresi- yoğurt ya da tarhana - yoğurt yiyor. Ama yoğurt olmazsa çok zor yemeği hiç sevemedi  yoğurdun arasında kakalıyorum homurdana homurdana yiyor kuzucuk yediğide hala
30 cc yi geçmez hiç arttıramadım asla açmıyor ağzını. 2 ayda anca yarım kilo alıcaz galiba  bu ay dr.a gitmedik 7. aydan sonra kontroller 2 ayda bir olacak.
-Yemek sonrası giyinme anne ile gezme gazete , market ihtiyaçları alımı çevre turu alma 1saat dışarıdayız. Bu zaman içinde hiç sesini çıkarmıyor günün en güzel saatleri onun için bayılıyor izlemeye uykusu gelmeye başlayınca sesler çıkarmaya başlıyor.

-Eve gelip biraz daha takılıyoruz emiyoruz ve 15:00 gibi tekrar yatış anneyle.. Yine 1,5 -2  saat kadar uyuyoruz. Arada yine emiyor bu uyku araı emmeleri olmasa hayatta uyumaya devam etmez.
-17:00 gibi kalkıyor armut ya da kayısı erik yiyor ama isterse bazen hiç istemiyor. Kabızlıktan dolayı hala muz, elma veremedim.
_18:00 günün en güzel saati babamız ve abimiz evde şenleniyor yavrum. Abisini görünce hareketleri bile değişiyor.
-18:30 da ailecek yemek yiyoruz ona da yediriyorum ama genelde yoğurtu tercih ediyor. Ara ara su da içiriyorum ama hala suluktan becerebilmiş değil biberona da hiç alıştırmak istemiyorum yudumlayarak takılıyoruz işte.
_ Ben mutfağı toplarken içeride abisi babasıyla oynuyor 20:30 21:00 gibi yatırıyorum. Sadece ayakta sallayarak uyuyor başka hiç bir şekilde uyutamıyorum. 2 gün önce komşumla Forum'a gittik 12:00 de uyanmıştı,o kadar gezdik kucakta, arabasında slingde bana mısın demedi. Akşam üstü oldu abiyi okuldan aldık saat 17:30 'da evdeyiz hemen salladım sızdı. Ne kadar mı dersiniz 20 dakika çok uyudu çokk:)))
_ Gece 2 saatte bir hala uyanıyor çok yemediği için mi büyümesi hızlı ihtiyaç duyuyor, üst dişler mi geliyor yoksa  tekrar uyuyabilmek için benimi kullanıyor bilemedim. Sanırım sonuncusu  olma ihtimali yüksek.
- Ertesi gün yine aynı saatte, aynı rutini yaşamak üzere kalkıyoruz.














3 yorum:

anne kaleminden dedi ki...

çok güzel günler, öyle çabuk geçiyor ki zaman bir bakıyorsun kocaman olmuşlar ve bunu ancak minik bebekleri görünce anlıyorsun, annelik çok tuhaf :))) tadını çıkar :)))

Ömer Tuna dedi ki...

evet ne zaman doğdu, ne zaman büyüdü 8 aylık oldu oğlum 6 yaşında çoluk çocuğa karıştık işte

annegazetesi dedi ki...

Anneme "çok çabuk büyüyor" dediğimde "bir de bakmışsın üniversiteyi kazanmış gitmiş" dedi. Çok koydu birden. Deme öyle anne, dedim, "ee siz nasıl büyüdünüz sanıyorsun" dedi :)