17 Nisan 2014 Perşembe

9. ay dr kontrolü

Bu ay hem kızçenin hem oğluşun aşıları vardı. İkisi  de karma aşılarını vuruldular. Aşıdan sonra oğluş okula biz kızçemle gezmeye gittik.
Artık 2 ayda bir gittiğimiz için geçen ay kontrolümüz yoktu. 1 kiloya yakın almış kızım, 9.320 gr kilomuz 73,5 cm de boyumuz olmuş .Kilo alımı hala süte bağlı çünkü hala kızımın 30 cc yi geçmeyen hatta onuda yemeyen öğünlerimiz var. Şükür emiyor. Hatta belkide emdiği için çok acıkmayıp yemek yemek istemiyor.  Oğlumda yemediği zaman krize girerken , kızçe de çok umursamıyorum artık.Ne yapalım eninde sonunda bir gün yiyecek..

  Bu ay menüye balık ekliyoruz dil balığı gibi balıkları buğulama yaparak başlamamızı önerdi.Artık kendi yemeklerimizden az tuzlu yaparak ,  bakliyatları kabuklarını sıyırarak verebilirmişim.
 Kızçe hala emeklemiyor emeklemesi için ayaklarını ittirmeye çalışırken hemen dönüveriyor döne döne geziyor. Yaklaşık 1 aydır adım atmayı öğrendi ellerinde tutuyoruz gün içerisinde ev turu yapıyoruz kendisiyle.. Bir kaç gündür iki eliyle ittirerek göğsünü kaldırabiliyor.
 2 . dişimizde  geçen ay çıktı şimdi ise üstten 4 , alttan 2 dişi kabarmış geliyorlar. Bu da bana geceleri kevgire dönen uykuyla geri dönüyor. İyi ki çalışmıyorum şu sıra hiç verimli olmazdım. Emziğe iyice düştü. Oyuncaklarının arasına koyuyorum önce onu alıyor.1.5 aydır emziği ağzına doğru getirebiliyor, aldığı eliyle ters tutmuşsa hemen el değiştirip doğru tarafı buluyor.
 Toka takamıyorum artık ilk işi alıp ağzına götürmek. Dışarıda uyaran çok fazla gezmelerde hala saçımızı tutturabiliyoruz.
 Kahvaltıyı hala nasıl bulamaçtan kurtarabileceğimize emin değilim oğlumu hiç hatırlamıyorum kendi kendi olmuştu her şey çok kolaydı. Bu kız bayağı zorlayacak beni:))


Ömer Tuna' mda bu ay çok güzel gelişmeler var. Hiç bir aktiviteye katılmak istemeyen yeri geldiğinde ağlayan oğlum kendiliğinden cimlastiğe başladı. O kadar hevesle gidiyor ki eve gelip yaptığı hareketleri tekrar ediyor. Dün koşu yarışına bile katıldı.
Çok olgunlaştı oğlum. Nehir kızımı çok doğru zamanda dünyaya getirmişim Ömer Tuna'm  okadar seviyor ki gerçekten kıskançlık belirtisi göstermemesi beni çok şaşırtıyor hala. Yoksa hala bir patlama beklemeliyim bişlemiyorum. Aman diyim dilimi ısırayım. Nehir'i severken abisinin kuzusu diye seviyor, Bazen sert abi olabiliyor. Bu gün yemek yerken kız fazla gevezelik yaparken ;
_ Şu kızın ağzına bant yapıştırsak, sustursak diye söylenirken yakalandı beraber gülüştük..
 Çok ama çok seviyorum ben kuzularımı..







2 yorum:

annegazetesi dedi ki...

Maşallah kuzulara! :))

Ömer Tuna dedi ki...

Çok sağol Pelin hepimizinkilere maşallah