21 Haziran 2009 Pazar

Babalar gününüz kutlu olsun

Biz de bir çoğumuz gibi babalar gününü bir hafta önce kutlayanlardanız Sonra anladık ki erken bir kutlama olmuş ama olsun bir daha kutlayalım..
Her ne kadar anneler çocukları için daha çok fedakarlık yapıyor gibi gözükselerde..
Hani hep deriz ya her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır diye, her başarılı ve yorgun ,sürekli emzirmeye kalkıp bitap düşmüş,her gün taze taze yemek yapmaya çalışıp bugün ne yapıcam yine diye kara kara düşünen, hem ev, hem bebiş, hem işle uğraşıp eşlik vazifesinide yerine getirmeye çalışan , bir yandanda aman sosyal hayatımda olsun gezmektende kalmayım diyen annelerinde arkasında harika babalar vardır..
Mesela benim kocam.. İlk günlerde tosunumu bir yerleri kırılacak, canını acıtacam diye tutmaya bile korksada , sonraki günlerde gaz çıkarma, banyo yaptırma ,alt değiştirme, yemek yedirme konularında ders verecek hale kadar gelmiştir benim kocam..
Karadeniz erkeğidir sert görünür ama oğlunun ufacık bir ağlamasıyla bile gözleri dolacak kadar yufka yüreklidir..'' Kurban olsun sana baban '' der başka bir şey demez..
Akşam ne kadar yorgun olursa olsun tosun yatasıya kadar onunla oynar, kitap okur.. Tosun ile ilgili bir eksikliği dikkatsizliği asla kabul etmez hemen uyarır anneyi.. Hafta sonları anne dinlensin diye sabahın erken saatlerinde o ilgilenir tosunuyla..
Her gün göre göre beni sallamayan tosunum babasına aşıktır zaten iki gözü babasındadır kaçıp gitcek diye gün boyu peşinden ayrılmaz babasının..
Canım kocam tosunun ve ben seni çok seviyoruz..
Tek baba bizimki değil tabii.. 7 sene boyunca beni hergün yaz kış demeden okula gitmem için Esk. Ank. yoluna çıkaran ,olmadı tayinim Mardin'e çıkınca tası tarağı toplayıp yanıma gelen bizi hiç birşeyden mahrum etmeyen babamın..
Böyle bir oğul ve baba yetişdirdiği için, tosunuma yeri gelip tüm gün boyu baktığı yedirip içirip altını değiştirdiği için, annenin alışveriş merkezlerinde gezmesi için saatler boyunca tosunla ilgilendiği için Mehmet babamında babalar günün kutluyorum sizleride çok seviyoruz..
Babalar gününüz kutlu olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ne güzel yazmışsın ağzına ellerine sağlık...Murat'ın da oğluyla ilk babalar günü heralde heyecanlıdır da o şimdi...

Ömer Tuna dedi ki...

aslında abimin Ozan'ın ve diğer babaların babalar gününü kutlamayı unuttuk affola.
Bilmemki Murat nasıl bir ruh hali içindedir. hep tanıyanlara soruyorum Murat Tuna'dan önce ve sonrasında değiştimi diye herkez yoo diyor sanki Tuna hep bizimleydi