4 Mart 2010 Perşembe

Tosunla 21. ay

Zaman çok çabuk akıp geçti 21. ay.. Tunam doğduktan sonra daha hızlı artık hayat, daha uykusuz ,daha yoğun, daha işler sıkıştırılmış bir halde yürüyor:)) Bazen soluk almak için durmak istiyorum ama artık bununmümkün olmadığını biliyorum.Çünkü sorumluluklarım 2 değil belki 4-5 kez daha fazla arttı.

Geçtiğimiz Cuma Narin'le konuşurken annesinin 2. bir çocuğu düşünmek için uygun zamanlar olabileceğinden bahsettiğini söyledi.Aynı şeyi sabah işe gidderken ben düşünüyordum Tuna'm için bir kardeş düşünüyorum,yaş farkınında çok olmasını istemiyorum ama ben hazırmıyım?

Daha yeni düzene oturmaya başlamışken?
Çalışırken ikisine birden yetememek kaygısı?
Hala ilgiye çok muhtaçken bir kardeş yapmak ne kadar doğru?
Ama aralarınıdaki yaş farkının çok açık olması?
Bilemiyorum biraz daha kafa yormak gerek, hazırlanmak gerek sanırım.

Evet asıl konu başlığımıza gelelim. Bu blog oğluşa ait olduğundan daha çok ondan bahsetmek istiyorum.
Uykularımız zaten düzenliydi hep tosun uykuyu çok seven bir bebek- çocuk oldu. Ama yeni şeyler çıkıyor günbe gün. Mesela ninnimizi yeniden değiştirdik.İstiklal marşından, dağ başını duman almışa geçtik. niyeyse bu tür marş, şarkılardan hoşlanıyor. Gerçek ninni söylemişlğim çok azdır.

'' Anne tut'' diyerek ayaklar karına çekiliyor.Ayaklarını tutturarak uyuyor.İlginç bir pozisyon :))

Hala hala emiyoruz. Artık bazen sabah, genelde öğlen emziriyorum. Yavaş yavaş sonlanıyor. Emmenin sigara gibi olduğunu düşünerek yavaş yavaş kesmenin daha mantıklı olduğuna inandım bu yolda ilerliyorum yaşına basarken kesmiş olcam.

Kirpi ve ahtopotu öğrendi. Piskopat der gibi '' ahtapat'' diyor.
Makarna, pilav delisi oldu onlarsız kuru fasülye, nohut yemez oldu.Ama gelgör ki bir kabızlık başladı onlarıda yemez oldu.

Ağzımda sakız gördümü kaçırmaz oldu. Bazen uzun müddet çiğniyor yuttu diye tekrar tekrar istiyor.

Bir sorun mu bilmem ama mama sandalyesinde en ufak bir bal, peynir , yemek lekesi olmayacak o silinmeden asla yemeğini yemiyor. Bulaşık makinesi, çekmece, sürgülü dolap açıksa koşarak çıktığı mutfaktan geri dönüp '' kapat'' diyerek kapatıp öyle çıkıyor.

Çok güzel dinliyor beni ona bir şey açıklıyorsam sözüm bitesiye gözümün içine bakıyor. İşine geliyorsa '' ıhh'' diye onay vererek öne arkaya kafayı sallıyor büyü adam misali. Yda direk ''olmaj'' diye ellerini sallayarak kestirip atıyor kendince kurtuluyor:))




.......
Bu yazıya başlayalı 2 hafta olmuş galiba tamamlayamamış anne..
Anne bu günlerde yorgun , hasta, uykusuz.. Ailecek hastayız tosun hafta başı dr. gitti. Soğuk algınlığı broşlara iniyor antibiyotiklik durumu yok ama verilen şurup içilmiyor zorla yutturmaya çalışılıyor işte.

Neyse bu ayki kontrolden çıkan sonuç tuvalet eğitimine aralıksız devam..ara verip başlamak yok ( oysaki ben bunu bir kaç kez yaptım:(()

İlgisini çeken yönlere ağırlık ver..

Elma, muz kabız yapar ( şu sıralar kabızlık sorunumuz var emmeyi iyice azaltınca) armut, kivi, portakal , kayısıya devam..

Boyumuz 90 cm kilomuzda artık olması gereken düzeyde 14. 390gr gösterdi tartı. Hep fazla çıkardı tartı bu kabızlık ve hastalıktan beri zayıfladı tosunum.( Klasik anne evhamları)

Ve böyle sürüyor işte yaşam. Kah üzülüyorum yetemiyorum diye, kah en ufak bir gülümsemesi yüreğimi sıcacık ısıtıyor. Günler çabucak geçiyor bir Pazartesi, bir Cuma oluyor tosunla geçen iki günü hiç saymıyorum bile.. Tosun büyüyor ben yaşlanyorum....

11 yorum:

arda açıkalın dedi ki...

canım kaygılarını o kadar iyi anlıyorum ki ve hepsini belki de daha fazlasını yaşıyorum.Sen çok iyi bir annesin bu tuna ya göre zaten böyledir.İkinci çocuk için çok haklısın çok ince bir çizgi zamanla herşey netleşiyor.Ve bazı şeyler biz ne planlarsak planlayalım olucağına varıyor,geçmiş olsun.Tuna ardanın tutusu güçlü çocuk çabuk iyileşir hemen kilosunu toplar.

Ömer Tuna dedi ki...

İiy dileklerin için teşekkürler Narin sen sürekli diyorsun ya iyi annesin diye nasıl motive oluyorum bir bilsen aslında biliyorum bende herkes kadar anneyim eminim iyi anne ,kötü anne yok. bir anne evladı için herşeyi verir, yapar.
Hadi beni gaza getir yaza beraber anne adayı olalım:))

Kıvır Anniş dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Annelik böyle bişey hep yetemiyor muyum duygusu oluşuyor.Oysa kimse annesini dünyalara değişmez. :)
tuvalet eğitimiyle ilgili kontrolde dr. neler söyledi bizimle de paylaşırsan seviniriz.

Güneş Akay dedi ki...

Annelerin Dünyasında bu hafta yeniden Anne olmayı yazdık, sanırım her Annenin kafasında aynı sorular var.
Uyku pozisyonu çok tatlı tosunun.
Sevgiler.

Mlke_Btkn dedi ki...

Maşşallah boyuna da kilosuna da ;)

Geçmiş olsun birde tabii he birde bende bebek konusunda araların da fazla yaş farkı olmasın istiyorum, bakalım kısmet ;)

sevgiler..

Ömer Tuna dedi ki...

Melike süzüldü haliyle tosun ama kilomuz iyi maşallah.. Anne olmak yeniden hıı? O zaman 3 2 1 başla..:))
Güneşcim yazını okudum annelerin dünyasında ve bir çok yazıyı bir tilki dolaşıyor kafamda ama bakalım..
Toprak'ın annesi ( hala adını bilmiyorum bu arada) Tuvalet eğitimiyle ilgili dr.umuzun söylediklerini diğer kontrollere yazmıştım. Etiketlerde tuvalet eğitiminde yazmış olabilirim. dr kontrolü diye bir etiket yazmamışım yeni farkettim.

esra dedi ki...

merhaba
koca oğluşumu öpüyorum tombik yanaklarından.. maşallah ona titiz çocuk.. kabızlık için aralar tatlı kırmızı kabak tavsiye ederim çok iyi gelir. bamyada iyidir. ikşnc çocuk konuşmaya başladıysan yolu yarılamışsın demektir. hep stiyorsan eğer arayı uzatmadan yap yoksa tekrar sıfırdan başlamak çok zor diyorlar..hayırlısı olsun bakalım..

Ege Sönmez dedi ki...

geçmiş olsun canım çabucacık atlatsın tosuncuk. Ne güzel gelişimler annesi sen ona yeterince yetiyorsun bence öğrendiklerini kimden öğrendi tabiki annesinden maşallah çok zeki ve şirin.
Ne çabuk kapıyorlar herşeyi ben egeye geçen gün dudaklarından öperken senin en tatlı yerin burası burdan öpeceğim demiştim sor şimdi senin en tatlı yerin neresi diye dudaklar görteriliyo :)

arda açıkalın dedi ki...

ben kararsızım ama arda yada tuna yada abilik yakışır.Kendimi sorguluyorum hazırmıyım?ben tuvalet eğitimini havaların ısınmasına bıraktım dizleri hep buz gibi oluyor,tüm üst değişiyor çünkü arda ne kadar ve ne yapmışım diye bakıyor tekrar oturuyor badi ve dolayısıyla bluz hep kaka oluyor badi kuyruk gibi ya,bence mayıs gibi uygun olucak çocuk hazırsa bir hafta da halloluyormuş

Adsız dedi ki...

çok çok geçmiş olsun...Maşallah Tunamın herşeyi normal annesi hiççç kafana takma...İkinci çocuk için erken değil mi size...bence arası açık olmasın diyenlere kulak asma,hem çocuk hem anne yıpranıyor...Tunama da yazık...Bu arada yazın Kuşadasındayız...Siz de gelirsiniz hep beraber eğleniriz...Murat'a da selamlar...hatta bu sene yapamadığımız pikniğimiz de yaparız...

Ömer Tuna dedi ki...

Büşracım çok sağol;
Çocuk için hemen düşünmüyorum yani sene bu zamanlar falan tuna 3 yaşında olcak ama zaten aklımda hep bu var daha hazır değilim galiba ben bu yaşı 4 yapcam. Yaza gelmezmiyiz mutlaka uğrarız sizde gelin bize değişiklik olur gezeriz.