26 Mart 2010 Cuma

27 Mart- Dünya saati

Dünya Saati ( Earth Hour) nedir?

Dünya Saati (Earth Hour) hareketi ilk kez Mart 2007’de WWF- Avusturalya’nın önderliğinde Sidney kentinde başladı ve 2008 yılında küresel bir kampanyaya dönüştü. 28 Mart 2009 günü; dünya çapında milyonlarca insan, küresel iklim değişikliği üzerinde basit bir hareketle fark yaratılabileceğini sembolik ve görsel bir mesajla duyurmak için bir saat boyunca ışıklarını kapadı. Toplamda 88 ülkede 4.000 şehir ışıklarını kapatarak kampanyaya destek verdi.

Kampanya kapsamında 1 saat boyunca ışıkları kapatılan ve ülkelerinin semboli olan binalar arasında Avusturalya’da Sdyney Opera binası, Çin’de Kuş Yuvası Stdayumu, Mısır’da Gize piramitleri, Fransa’da Eyfel Kulesi ve Amerika’da Empire State binasıdır.

Dünya Saati 2009′a Türkiye’den binlerce kişi ve 50 şirket destek verdi.

Dünya Saati 2010

27 Mart 2010 Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan Dünya Saati kampanyası bu sene 100′den fazla ülkede 1 milyar insana ulaşmayı hedefliyor.

Bireylerin, şirketlerin, belediyelerin, devlet kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının bir araya geleceği kampanya kapsamında bu sene Boğaziçi Köprüsünün güvenlik harici aydınlatmaları bir saatliğine kapanacak…

Siz de bireysel katılım yapacaksanız burdaki formu doldurup (http://www.wwf.org.tr/wwf_earth_hour_kisisel.php) haber verebilirsiniz..

Daha fazla bilgi için.

http://earthhourkids.org/

https://www.myearthhour.org/home

Ana sayfası : http://www.earthhour.org/Homepage.aspx

2 yorum:

Yelish dedi ki...

harika paylasim icin tesekkurler

Güneş Akay dedi ki...

Paylaşım için Teşekkürler..