1 Haziran 2009 Pazartesi

Doktordan öncesi .. sonrası

Haftasonu Eskişehir'e gitmeyi planlıyorduk 1 hafta sonraya erteledik tekrar dede , anane , babane ziyareti yapıp babanemizide alarak dönücez..
Çünkü ayın 15'inde göreve başlayacağım ilk defa tosunumdan ayrılacağım.. Korkuyorum ondan ayrılmaya, çalışan anneler grubuna katılmaya hele Eylül'lü hiç düşünemiyorum bakalım hayılısı..
Bugün tosunumun Dr ziyareti var. Sağlık ocağındaki kilosu 12450 gr çıktı ama dr'da hep daha düşük çıkıyor anadan doğma soyununca.. Artık eskisi gibi kilo almıyor muhallebi tatlı kurabiye hiç vermiyorum biraz vermek gerektiğini biliyorum ama hem bu tür şeylerle karnı doyuyor hemde alışacak diye korkuyorum birde dr'un uyarısıda eklenince hepten kestim.. Biraz biraz vermeye başlayacağım artık..
Tunamın adı tosun kaldı adına yakışır bir biçimde evde gün boyu koç gibi kafasını eğip emekliyor üstüne birde anneye '' Toss'' yapıyor çok tatlııı..
Sezen teyzesi taşıtları öğreten puzzle verdi ancak arabaların sesinde çok korkuyor bunu bir süre daha bekletmeye verdik.. Başka bir gelişmede birkaç gündür şaşırtıcı bir şekilde dergilere saldırmadan birlikte okuyoruz inceliyoruz parmağının ucuyla gösterip kendince birşeyler anlatıyor.. Tanıdık resimleri görünce seslerini çıkartıyorr.. Örneğin tavşan görünce burnunu çekmeye başlıyor, horozda '' uuuu uuu'' , köpekte ''ovv oov'', ayıda''kurkk kurk'' diye kendince sesler çıkartıyor.. Araba fix zaten ya ''düü düü'' ya da ''bunn bunn'' çok hoşuma gidiyor bu halleri.
Topu görünce '' at at'' diye başlıyor hemen eline geçen herşeyi bunu söyleyerek atmaya başladı.. Bide buna sevmediği kızdığı şeylere '' ah ah'' diye dövmelerde eklendi.( yazdımmı acaba bunları) Yemek yerken soruyorum ona '' ağzındaki bittimi annecim?'' o küçücük ağzını yırtılırcasına açılıyor.. '' annecim bunuda yiyecekmisin?'' o küçücük kafasını bir o yana bir bu yana sallıyor doymuş tosunum her yeni bir sey gördüğünde şaşırma ifadesi yüzümüzde tebessüm bırakıyor..
.......

Yazdığım yazıdan üç gün sonra
.......
Dr'umuza gittik herşey çok güzel 12.320 gr gösterdi tartımız.. Boyumuzda 78,5 cm olmuş bu sefer ayakta boyumuzu ölçtük..İstemediğimiz bir davranış yaptığında kesin ve net bir tavır sergilememiz gerektiği, ilgisinin hemen başka bir yöne çekilmesi gerektiği çocukla cebelleşmenin bir anlamı olmadı söylendi ok. dedik biz zaten bunları yapıyorduk dedik.
Tuvalet eğitimine başlanması gerektiğini söyledi am tabii ki oturağa oturtup yaptırmaya çalışmak değil kastettiğimiz eğitim olarak vermek.. ben uzun bir süredir bunu yapıyorum beraber tuvalete giriyoruz anlatıyorum ona '' annecim bak bu klozet tuvaletini büyüyünce buraya yapacaksın sonra sifonu çekip kapağını kapatacaksın olur mu?'' en çok sifon çekme olayına bayılıyor bir temizlemek için fırçayı tutmaya çalışıyor ancak anne engeliyle karşılaşıyor.. altını açtığındada ''aa bakk çişş , kaka yapmışsın büyüyünce beze değil klozete yapacaksın'' gibi sözler söylüyorum. Yaptığı kakasına hayret dolu gözlerle bakıyor..

Oluşabilecek kazalarla ilgili bize bilgi verdi.. su çiçeği aşımız 15. aydaymış.. bol güneş banyosu çırılçıplak 1 dk.'la başlanacak..
Birşeyleri yalandanda olsa dövme davranışımız olduğunda mutlaka karşı çıkılması gerktiğini belirti '' eyvah '' dedik '' ama biz düşünce yeri dövüyoruzz, sevmediğimiz bir oyuncağı görüncede oyuncağı'' bu davranışı unutturmak zor olcak Tuna'm korktuğu her şeyi dövüyomuş gibi yapıyor şu sıra.. '' Arkadaş ortamına girdiğine arkadaşına bir tokat yapıştırırsa hiç şaşırmayın ''dedi doktorumuz bizde suçlu suçlu bir dahaki görüşmeye kadar el salladık çıktık odadan..
Köpek dişleri geliyor derken önce arka azılar çıkarmış köpekler değil oysaki 1 aydır köpek dişlerinin çıkması gereken yerdeki şişliğin aşağı doğru inişini izliyordum.. ısrarlada bunu Dr' a bunu izahat etmeye çalıştım. Yani Esra karşındaki her zaman danıştığı profösör sen hala ısrar ediyorsun..

3 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

doktorunuz cok ilgiliymiş. kimdir acep? e-mailime atar mısın bilgilerini reca etsem??

Ömer Tuna dedi ki...

o kadar çok dr değiştirdikki sonunda bu dr'dan memnun kaldık umarım sizede faydası dokunur

İlknur Özer Eren dedi ki...

Sevgili Esracım Dr. gerçekten bende beğendim genelde dr.lar eğitim üzerine çok bilgi vermiyorlar. Bu arada çocuk düşüp ağladığı zaman zaman ya da kendi hatasından dolayı canı yanınca sadece onu teselli etmekle yetinecekmişiz. Düştüğü ya da çarptığı yeri dövmek hem dövmenin legal bir yol olduğuna vize çıkarmak hemde gelecekte çocuğun hiçbirzaman ve hiçbir olayda kendisini hatalı görmemesine yol açarmış. Yani hatalarının sorumluluğunu hiçbirzaman almamasına yol açabiliriz.Ayrıca Yağız düştüğü yada biryere çarptığı zaman ilk benim yüzüme bakar yüzümde endişe görürse doğrudan ağlar canının yandığını anlarsam hemen bir çocuk şarkısı yapıştırıveririm :))ya da birşeyler gösteririm canı çok yanmamışsa oda unutur.Asla "aaaa, ne oldu, amanda düşmüşmü" gibi abartılı tepkiler çıkarmam sakin olamya çalışırım yoksa hemen ağlar. Sana yararlı olabildiysem ne mutlu sizi seviyoruz.