3 Haziran 2009 Çarşamba

Patates çorbası

Çorbayı ailecek çok seviyoruz.Bu sebeple her şeyin çorbasını yapmasını çok severim. Karnıbahar, havuç,brokoli, soğan, kurufasülye( Murat'ın vazgeçemediklerinden)..
Hele ki ek besinlere geçişte çok lazım oluyor.
İşte Tuna'mın sevdiği bir çorba tarifi daha..

Patates çorbası:

Malzeme:

2 patates
1 soğan
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
Yapılışı:
Patatesleri küp küp doğruyoruz.Tencerede soğan ve sarımsağı 3 4 dakika kavuruyoruz ardındanda patatesleri.. Üzerine sıcak su ilave edip pişmesini bekliyoruz.

Terbiye için:
yoğurt un ile su ilave edilerek karıştırılıp pişen çorbanın içine akıtılıyor. Çorbaya tuzunu ilave edip biraz daha kaynatıyoruz. servis yaparkende üzerine tereyağında kızarmış ırmızı biberi döküyoruz..
Afiyet olsun..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

valla enfes olduğuna eminim.ben nedense hep bildiğim şeyleri yapmayı tercih ediyorum,yeni şeyleri denemeye karşı korkum var.ama eminim çok güzeldir ellerine sağlık...

Ömer Tuna dedi ki...

Bazen sıkılıyor insan sürekli aynı şeyleri yemekten bencedenemelisin özelliklede mantar ve karnıbaharı enfes oluyor..

İlknur Özer Eren dedi ki...

Ah canım ya şu yeme problemini aşamadık bizde bir türlü inan o kadar seçenek sunarım ama maalesef boş istek yok çocukta bazen evde o kadar uğraşırım köftenin hertürlüsünü yaparım ama o dışardaki Duran amcasının cafeteriasının köftesini yer benimkini yemez :) yemeklerimi de herkes beğenir ama oğlum çok zayıf nedense :S Çok sinir bozucu ama şu senin patates çorbanı deneyeceğim sonucu yazarım :)

Ömer Tuna dedi ki...

o zaman sana mantar çorbasınıda öneriyorum harika oluyor tunam bayılıyor önceki kayıtlardan bulabilirsin