26 Mayıs 2009 Salı

Tunadan haberler

Bugün oğlumun yeni yaş aşıları var.Hafta sonuda Dr kontrolümüz..Bakalım kaç kilo almışız bu sefer çok kilo almadık gibi geliyor.. O kadar çok hareket ediyor ki saçları sırılsıklam oluyor ve her akşamda banyo faslı var..
Yavaş yavaş banyo zor olmaya başladı bizim için çok seviyor aslında ama sadece oynama kısmını.. Sıra kafamızı yıkamaya gelince küvetinden çıkmaya çalışıyor. İki kişi zor hallediyoruz.. bakalım ,ileride ne zorluklarla karşılaşıcağız.
Artık bir çok şeye sinirlenmeye başladı oynadığı oyunağı eliden alınca yumruklarını sıkıp nasıl kızarıyor öyle bir foto çekmek lazım o halde. mama sandalyesine oturup yemeği hemen gelmezse önüne ''mamma mamma'' diye kızıp bağırıyor yine.. Karadeniz damarı tuttu yine diyoruz ne yapalım kim dedi sana Esra karadenizliyle evlen diye hemde oflu..
Yeni yaşına girince ne mi oldu.. Bir kaç ayrıntı dışında hiç birşey.. hala yürümüyoruz.. Koca totosunu kaldıramıyor emeklemek kolay geliyor oğluma ne yapalım eninde sonunda yürüyecek değilmi?..
Bunlar dışında olumlu gelişmelerde var yada her anneye olduğu gibi ben büyütüyorum bunları ama her şeyi en ince ayrıntısına kadar yazası geliyor insanın.. Mesela yeni yaşında süpriz yaptı mumunu üfledi şimdi sürekli üfleyip duruyor yemek yerken bile:((
horoz sesini taklit etmeye çalışıyor'' uuuuu uuuu''.. Akşam kitap okurken araba görünce ''dütt dütt'' dedi her zaman '' burrnn burrn'' derdi.. Eğildiğimi görünce hemen arkama gelip beni al sırtında gezdir diyor eşek binici konumunda oda oda dolaşıyoruz dizlerini ne kadar çok acıdığını anladım bu arada.. Bir yere çarpıp ağladığında birşey çanını yakarsa '' al sana al sana'' misali '' ahhh ahhh'' diyerek canını acıtanı dövüyoruz..
Oğlum çok mutlu bir çocuk, her keze her yerde gülümsüyor birde arkasından utanıyor kerata.. kolay kolay canı yanmadkça ağlamaz umarım hep böyle pozitif olur.






3 yorum:

Ege Sönmez dedi ki...

maşallah sana tosuncuk. sende ege gibi tembel çıktın desene egeninde yürümeye pek niyeti yok gibi :)

Ömer Tuna dedi ki...

hemde hiç niyeti bu konu tek bir belirti bile göstermiyor oysaki 5 aylıkken emeklemişti bizde sandık ço erken yürüyecek

Adsız dedi ki...

yürüme her çocukta farklı oluyor tabiki Esracım moralini bozma.15 aya kadar normal deniyor.Erkek çocukları bazı konularda gerçekten tembel oluyorlar ben buna inandım artık.Ada'yı büyütürken önümüzde Melis olduğu için aradaki farkları anlayabiliyorum.Şimdi kızı büyütürken daha da anlayacağım bakalım.Allah çocuklarımıza sağlık versin daha ne olsun,yakışıklı tosun o...