21 Mayıs 2009 Perşembe

Tuna'm 1 yaşında

Canım oğlum;
Bu yazıları okuduğunda artık aklı selim bir insan olacaksın inşallah..
İnsan geçmişini, yaşadıklarını çok çabuk unutuyor.. akıllarda bir kaç ufak resim kalıyor..
İstedim ki doğduğun andan itibaren yaşadıklarını , yaşadıklarımı , sana olan sevgimizin büyüklüğünü kaleme dökebileyim..

Babanla 13 senelik birlikteliğimizi iki küçük halkayla birleştirip aile kurmuştuk. Çok mutluyduk.. Ama asıl mutluluğun senin aramıza katılmanla olacağını bilemiyorduk..
Hep derlerki çocuklar anne ve babalarının kıymetini bilmeli,sahip olduklarının bir çoğunun onlar sayesinde olduğunu kavrayabilmeli..Birazda madalyonun diğer yüzünden bakmalı di mi?
Babadan gizli çıkılan ilk randevunun, parası olsada cebinin bir köşesine sıkıştırılan harçlığın,gece izinsiz dışarı çıkmanın idaresinin , babanın notlarını karıştırıp bilgisayarını bozduğunda onu koruyacak bir kalesi olduğunu bilmenin rahatlığını hissettirir anne..
Birkaç lokma ye diye binbir türlü yöntemler deneyeceğim, koruma iç güdüsüyle herşeyden yeteri kadar bil isteyecek, din, milliyetçilik adı altında insanı insana kırdıranlara karışma diye hep senin arkandaki gözün olacağım...
Baban mı?..
Birlikte oynanan futbolun keyfi bir başka olsa gerek.. Annenin anlamıyacağını düşünerek belkide ilk sırrın babaya açılacak kim bilir.. bir gün omuzlarından tutarak kızacak belkide sana ilk yediğin sopanın hırsıyla.. Her zaman ki gibi gözlerinin sulandığını göstermemeye çalışacak ilk okula gittiğinde, ilk bisiklete binebildiğinde,Ona sevinçle sarılıp '' babamm , babacımm'' dediğinde..
Hatta o kadar ileri gidecek ki senin yerine askerlik bile yapmak isteyecek..

Bilemiyorum bu yazdıklarım olur mu , olacak mı?..
Senin için yaptıklarımız ve belkide yapacaklarımızı yazdım ufak ufak..
Ama ya senin bize verdiklerin ve yaşatıkların.. Evet babanla deftere imza attığımızda bir aile olduk ama sen defterde imzanın yarım kalan parçasını tamamladın, mutlu olan yuvamızı daha bir mutluluk verdin ,bana anne olmanın verdiği ilahi hazzı yaşattın..
Canım oğlum baban ve ben seni çok seviyoruz..
Doğum günün kutlu olsun meleğimm Hep beraber nice yıllara..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım benim çoook güzel yazmışsın.Anne olmak bence de dünyada hiçbir mutlulukla ölçülemeyecek bir duygu.Tunam'ın da doğum günü kutlu olsun.Hep sağlıklı,mutlu yıllar geçirsin.Allah karşısına hep iyi insanları çıkarsın.Onu üzecek,derde kedere sürükleyecek kızlarla beraber olmasın inşallah...Ve ailecek mutluluğunuz hiç bozulmasın inşallah...

Ömer Tuna dedi ki...

Teşekkürler Büşracım er zaman böyle olmuyo.. bazen esiyo işte bugün fazla yüklüydüm galiba hissiyat olarak. Dileklerin umarım Ada içinde gerçekleşir teşekkürler

xxx dedi ki...

mutlu yıllar ömer tuna... merak etmeyi güzel dileklerin hepsi gün gelir olur.. o zaman geriye dönüp bakıcaz.. zaman ne kadar çabuk geçmiş diyeceğiz.. bakın bir yıl nasılda çabuk geçti.. tekrar mutlu yıllar.. sağlıklı bir ömür dilerim..

Ömer Tuna dedi ki...

Teşekkürler Esracım..